Чому на Закарпатті залишать лише чотири райони


Про нову модель адміністративно-територіального устрою сьогодні у Верховній раді розповів міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
Так замість 13 районів, на які на разі поділена Закарпатська область, пропонують утворити 4 райони — Ужгородський, Мукачівський, Хустський та Тячівський.
— Загалом, за новою моделлю адміністративно-територіального устрою, замість 490 районів в Україні буде сформовано 102. Це 92 райони, які знаходяться на підконтрольній території України, і ще 10 – на тимчасово окупованій та у Криму, — додає Геннадій Зубко.
За словами міністра, нова система адміністративно-територіального устрою дозволить сформувати якісний менеджмент європейського зразка — за показниками розвитку людського потенціалу, якісних послуг і секторальних реформ.
Також, така реформа, зазначає Зубко, дасть можливість не лише побудувати якісну модель управління, а й ефективно використати кошти на місцях, які нині спрямовуються на існуючі майже пів тисячі райдержадміністрацій
Mukachevo.net