У закарпатця в авто знайшли пістолет та наркотики

Сьогодні, 23 грудня, опівночі працівники групи реагування патрульної поліції Іршавського відділення спільно з бійцями роти поліції особливого призначення ГУНП області зупинили для перевірки в селі Білки Іршавського району автомобіль марки «Hоndа».

У салоні перебували двоє молодих чоловіків: водій та пасажир. Керував іномаркою 32-річний житель села Довге, а пасажиром був його 38-річний односелець.

Під час огляду автомобіля поліцейські виявили пістолет, схожий на травматичний, споряджений набоями. Також вилучено кристалічну речовину білого кольору, схожу на наркотик метамфетамін, вагою близько 10 грамів.

Як пояснив пасажир, пістолет та метамфетамін належать йому. Дозволу на зброю молодий чоловік не має.

За даним фактом поліція розпочала два кримінальні провадження: за ст.309 ч.2 Кримінального кодексу України (Незаконне зберігання наркотичних засобів у великих розмірах) та ст.263 ч.1 ККУ (Незаконне поводження зі зброєю). Автомобіль поміщено на спецмайданчик Іршавського відділення поліції. Речові докази направлено на експертизу.

У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясовуватимуть походження зброї та наркотиків, а також перевірятимуть обох чоловіків на можливу причетність до скоєння злочинів, - повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області на своїй сторінці у фейсбук.