Відкрито читальну залу тересвянської бібліотеки

Минулого тижня з ініціативи ГО «Злагода», відбулася культурно-просвітницька подія – відкриття читальної зали тересвянської бібліотеки. 
Створення її підтримала місцева влада (голова В.І.Олексій), районна влада (фінансово). Начальник районного відділу культури РДА В.А.Гудак реалізував цю ідею на практиці. Читальна зала виглядає дуже привабливо, просторо, світло, заповнена новими меблями, до послуг відвідувачів – велика кількість книг, а також бібліотека отримала нові видання від гостей. На думку всіх виступаючих, як сказала М.В.Цимбаліста (голова ГО «Злагода»), вона повинна стати візитною карткою для всіх відомих тересвянців, земляків та гостей нашого селища, де вони зможуть провести цікаві зустрічі, творчі бесіди, вечори, презентації, де  молодь буде вивчати історію Тересви,  життя видатних односельців  та краян. Для якісної реалізації цієї мети, звичайно, потрібен ще Інтернет, та відповідна оргтехніка...
Привітати тересвянців з цією важливою подією прийшли представники районної влади: в.о. голови Тячівської РДА М.М.Полажинець, керівник апарату Тячівської РДА Б.Ю.Макусій, селищний голова В.І.Олексій, секретар Тересвянської селищної ради Н.В.Зизень, селищний депутат Д.Д.Світлик, місцеві науковці, представники різних осередків ГО «Злагода». В режимі «он лайн» громадськість Тересви вітав В.Ю.Дем’янчук.
Свято почалося, згідно християнських традицій, з освячення приміщення о.Юрієм Пайтином, священиком Петро-Павлівського храму. Присутніх розчулили вихованці ДНЗ №3 (завідуюча С.В.Руснак), які співали українською та англійською мовами привітання з новорічними святами (вихователі О.В.Федорцева, А.І.Гасимова, Д.М.Поп, медсестра Т.М.Дебич). Маленькі тересвянці по-дитячому, признавалися в любові до Святого Миколая, в особі о.Юрія, який кожному вручив подарунки. Учениці викладача Тересвянської школи мистецтв Є.М.Тиводар – В.Мункачі та А.Кустрьо  виконали чудові патріотичні українські пісні. З гарними привітаннями виступали учні Тересвянської ЗОШ, які також не зосталися без Миколайових презентів. Особливо захоплюючим були виступи місцевих поетів: К.Й.Павлик, Я.В. Лавришинець, І.А.Маханець та гості з Буштина, поетеси Н.В.Орос. З творчістю цих талановитих людей можна познайомитися в читальних залах. 
Присутні висловили вдячність за важливий для громадськості Тересви подарунок від районної влади. Свято закінчилося привітаннями о.Юрія з Новорічними та Різдвяними святами та Многоліттям для всіх. Присутні ділилися враженнями, знайомилися з авторами-тересвянцями, читали книги, які пишуть талановиті односельці, краяни, ділилися планами на співпрацю.
Марія Цимбаліста, голова ГО «Злагода», смт Тересва.