ДП "Брустурянське ЛМГ" з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

Розташоване ДП «Брустурянське лісомисливське господарство» на півночі східної частини Закарпатської області, на території Тячівського адміністративного району. У відповідності до комплексного лісогосподарського районування Західного регіону України територія лісомисливгоспу відноситься до Високогірного лісогосподарського району, Гірськокарпатського лісогосподарського округу з ялицево-смерековими і чистими смерековими лісами та рослинністю полонин
Лісові масиви підприємства приурочені в основному до схилів Привододільніх Горган і розміщуються у басейнах річки Брустурянки та її приток – річок Бертянки, Плайської і Турбату. Район розташування лісомисливгоспу має сприятливі умови для розвитку лісового і мисливського господарств. Основне лісогосподарське завдання підприємства – охорона і відтворення корінних смерекових та ялицево-смерекових лісостанів.
Для здійснення природоохоронної діяльності та ведення лісового і мисливського господарства ДП «Брустурянське лісомисливське господарство» надано у постійне користування 39826 га. Користування ресурсами лісу, особливо деревинними, на підприємстві обмежене. Такі обмеження закладені вже на законодавчому та нормативно-правовому рівнях, виходячи з особливої ґрунтозахисної та гідрологічної ролі лісів лісомисливгоспу. Адже південні схили Привододільних Горган є обривистими та крутими за стрімкістю і потребують захисту від ерозії. Також тут, уздовж Горганського хребта, проходить вододіл між басейнами Дністра та Тиси. Тому при поділі лісів за екологічним і соціально-економічним значенням в лісомисливгоспі виділені категорії захисних лісів, рекреаційно-оздоровчих лісів та лісів природоохоронного, наукового, історико-культурного призначення – всього на площі 17659 га, що становить 67 % загальної площі лісомисливгоспу.