
Не секрет, що в продукти з магазинів додають безліч “хімії” для того, щоб зробити їх смачнішими, а також продовжити термін зберігання. Але деякі з таких штучних інгредієнтів заборонені
- загрозу становлять барвники, код яких починається з цифри “1”. Найбільш небезпечний з них – Е104 – він є канцерогеном. Це хіноліновий жовтий барвник, і він заборонений на території США. Медики кажуть, що Е104 призводить до алергії, а також зниження уваги і активності у дітей.
- небезпечні такі барвники з буквою “Е”: 155, 142, 129, 127, 123, 124а, 122, 110 і 102.
- серед консервантів (добавок, що подовжують термін придатності) найнебезпечнішими вважаються ті, що починаються на цифру “2”. Вкрай шкідливий консервант – борна кислота (Е284) і борна кислота з тетраборатом натрію (Е285).
- добавки на цифру “3” дають антиокислювальний ефект. Особливо небезпечним називають Е385. Речовина зв’язує магній і кальцій, не дозволяючи їм засвоюватися.
- емульгатори (роблять продукт однорідним), здатні підтримувати структуру, але також небезпечні. Вони починаються на цифру “5”. І найшкідливіший – Е512, який може викликати нудоту і блювоту.