Не поспішайте викидати: що можна зробити з новорічної ялинки

??Не поспішайте викидати: що можна зробити з новорічної ялинки
Не поспішайте викидати після свят ялинку, з неї можна зробити багато корисних штуковин. Які саме - читайте нижче.

Відгриміли новорічні свята і ви вже не знаєте, куди подіти ялинку? Не поспішайте викидати новорічну ялинку після свят. За допомогою гілочок можна зробити натуральне і корисне мило або покласти до саше, пише "Сьогодні".

Розтопіть спеціальну мильну основу або звичайне дитяче мило на водяній бані або в мікрохвильовій печі і на кожні 100 г додайте 1 чайну ложку голок ялинки. Якщо дерево дуже висохло, краще попередньо замочити голки в воді, а потім подрібнити їх у блендері або кавомолці.

Добре помішуйте, поки основа не почне потроху застигати: так голки рівномірно розподіляться по милу. Потім вилийте суміш до форми і залиште на кілька годин.

Не поспішайте викидати: що можна зробити з новорічної ялинки


Використовувати для прикраси мила ручної роботи можна і ялинові шишки, і цілі голки. Ефірні масла, що містяться в ялині і сосні, розслаблюють, знімають головний біль і попереджають застуду.

А до саше можна додати, крім гілочок ялинки, і корицю, апельсинові кірки або лаванду. Для мішечків або подушечок краще брати дрібну канву: саше пахнутиме сильніше, а на тканині попередньо можна буде зробити вишивку хрестиком.

Не поспішайте викидати: що можна зробити з новорічної ялинки


Готові саше можна або повісити в спальні, або покласти між стопками постільної білизни. Головне – не забувати час від часу розминати їх, щоб ефірні масла виходили назовні і зберігався аромат. ??