Орган людського організму, який не відпочиває в нічний час доби

​​Раніше вважалося, під час сну працюють лише ті органи, які виконують життєво необхідні функції, що ж змінилося?

Після насиченого дня ми нарешті вимикаємо світло, лягаємо в ліжко і через деякий час засинаємо. Через 20-30 хвилин після цього засинає і все наше тіло. Почуття і розум відключаться, щоб отримати необхідний відпочинок, саме тому ми нічого не чуємо уві сні. Проте як виявилося не всі наші органи тимчасово припиняють роботу.
Який орган працює вночі?
Чи бувало у вас, що коли ви прокидаєтеся на наступний ранок, вам здається, що ви вночі щось чули, але не можете зрозуміти, що це було наяву або просто приснилося вам? Насправді в сні ви чуєте все, що відбувається навколо вас, тому що вуха не перестають працювати ні на секунду. Тому версія про те, що під час відпочинку ми відключаємося від усіх шумів, не вірна. Наші вуха постійно працюють належним чином, однак мозок, який в цей час переходить в режим відпочинку, відмовляється обробляти одержувану інформацію, ось чому ми не пам'ятаємо, що чули вночі.
Дослідження
Для участі в науковому експерименті вчені запросили школярів, які мали спати під наглядом фахівців. Коли діти занурювалися в фазу швидкого сну, вчені включали різні звуки й вимовляли слова, але діти не реагували на сторонній шум. Коли учасники дослідження прокинулися, їм давали почути щось нове, так і те, що вже звучало у сні. У результаті школярі показали позитивну реакцію на шуми, що вже чули у сні. Це доводить, що вуха людини працюють в циклі сну, і ми продовжуємо сприймати інформацію навіть у цьому стані.
Крім того, фахівці довели, що на наше мислення і підсвідомість впливає те, що людина чує у фазі швидкого сну і перед тим, як остаточно засне. Підсвідомість обробляє цю інформацію і створює сни, навіть якщо ми не пам'ятаємо їх на наступний день.
Тому будьте обережні з висловлюваннями в кімнаті, де хтось спить. Ваші секрети можуть бути розкриті!
​ ​