П'ять продуктів, які варто назавжди виключити з раціону

П'ять продуктів, які варто назавжди виключити з раціону
Вони не приносять організмові ніякої користі

Щоб зробити свою продуктову корзину кориснішою і економнішою, варто виключити з неї ці п'ять пунктів.

Перероблені м'ясні продукти

Ковбаса, сосиски, консерви і заморожені напівфабрикати містять величезну кількість солі, консервантів та іншої хімії. Але найшкідливіше в їх складі – насичені жири, які призводять до збільшення рівня "поганого" холестерину в крові.

Маргарин

Багато хто купує маргарин з метою економії. Але цей замінник вершкового масла небезпечний тим, що до його складу входять трансжири, які викликають тромби в судинах і як наслідок – інфаркти та інсульти.

Майонез

Майонез – найшкідливіший з усіх покупних соусів. Його регулярне вживання призводить до хвороб серця і судин, задишки, проблем з травленням і зайвої ваги.

Знежирені молочні продукти

Йогурти, молоко і сметана з 0% жирністю можуть становити серйозну загрозу для серцево-судинної системи. Американські вчені вважають, що регулярне вживання нежирної їжі знижує еластичність судин і негативно позначається на згортанні крові.

Покупні мюслі

Крім корисних вівсяних пластівців, сухофруктів, горіхів і насіння, мюслі містять величезну кількість цукру і рослинних жирів, які можуть завдати шкоди людям, які мають проблеми з серцевим ритмом і перенесли інфаркт.

Джерело  ​