Різдво Христове 2019: забобони та народні прикмети

​Головне, навіть якщо в різдвяну ніч ви зіткнулися з якою-небудь не дуже приємною прикметою, зберігайте оптимізм і не псуйте собі настрій.

Велике і всесильне свято Різдва завжди цінувалося і шанувався особливо. Однак за довгі роки релігії, традиції, забобони, язичницька культура та християнство змішалися. Тому очевидно, що багато звичаїв на Різдво мають язичницьке коріння і не пов'язані ніяк з християнством, інформує Ukr.Media.
Особливу силу народні прикмети і забобони мають на Різдво Христове. Здається, що сам Бог на Небі наділив предмети і природу силою, з допомогою якої вони нам підказують, як жити далі, чого варто чекати і чого слід побоюватися.
Ось кілька найбільш поширених різдвяних забобонів, які не завадить знати навіть тим, хто зовсім не звертає уваги на прикмети! Адже наші предки рідко помилялися, і, напевно, були в більш гармонійних стосунках з природою, ніж сучасні люди.
Різдвяні забобони і народні прикмети на Різдво Христове 2019
Прикмета про достаток
Наші предки вірили, якщо на Різдво 2019 ви втратите якусь річ, це означає, що вас у наступному році можуть чекати збитки. Якщо знайдете щось, особливо ювелірну прикрасу, - тоді чекає вас нечуване багатство і розкішне життя!
Прикмета на удачу
Якщо за різдвяним столом ви випадково розлили чай, кав, компот, сік чи узвар - це до приємних і довгоочікуваних новин, до великого успіху всіх ваших починань. Але, до спиртних напоїв дана ознака не належить.
Прикмети з дзеркалом
Якщо у переддень Різдва або в різдвяну ніч ви упустите дзеркало і воно трісне - це до біди. Якщо вже так сталося, то ні в якому разі не залишайте потріскане або розбите дзеркало в будинку. Акуратно заклейте тріщину (можна звичайним пластиром), загорніть дзеркало в рушник і викиньте.
Прикмета на погоду
Якщо у різдвяну ніч стоїть ясна погода і на небі багато зірок - значить, рік буде урожайним.
Прикмета на здоров'я
Жінкам на Різдво Христове не можна займатися рукоділлям: шити, в'язати, вишивати, пришивати гудзики. Інакше одного з членів сім'ї в наступному році чекають хвороби і, може бути, навіть смерть.
Прикмети на виконання бажань
Знайти ложку на березі річки після Різдва - до виконання свого заповітного бажання. Також берег - це символ стабільності і спокою. Не виключено, що в наступному році ви або створите сім'ю, або вирішите якісь важливі сімейні проблеми.
Прикмети на щастя й удачу
Якщо на Різдво Христове ви побачите людину з горбом - це до великого щастя. Ще краще, якщо ви зможете хоч одним пальцем до горбу доторкнутися. До речі, не меншу удачу обіцяє зустріч з великою собакою, німецькою вівчаркою або догом. Як не дивно, але якщо ви в Різдво наступите в гній (в ролі гною цілком можуть виступити і екскременти песика або котика) - і це до удачі.
Прикмета на можливі фінансові втрати
Якщо у різдвяну ніч ви побачите мишу - це дуже погано! Будьте обережні, укладаючи нові контракти, підписуючи угоди і беручи кредити. Вас можуть чекати фінансові втрати!
Вірити чи не вірити в прикмети - особиста справа кожного. Але чомусь багато народних прикмет дуже часто збуваються, віщі сни збуваються теж, так може варто прислухатися?
Зрештою, що найголовніше, будь-яка людина - сам господар свого життя і творець своєї долі!