Правильне поєднання: з чим пити шампанське

​Важливо подбати про температуру напою перед подачею, адже шампанське завжди подається охолодженим.

Шампанське - один з найулюбленіших напоїв, а також обов'язковий гість на кожному святковому столі, маркер особливих приводів і дат! Як не зіпсувати свято і вибрати хороший і якісний продукт - читайте далі, інформує Ukr.Media.
Як вибрати шампанське
Виявляється, спеціальним зводом правил передбачено використання лише 7 сортів винограду для виготовлення шампанського. Найпопулярніші: шардоне, піно нуар і піно меньє.
Цікаво, що на етапі вирощування винограду теж важливо дотримуватися суворих правил (враховується підрізування лози, ступінь віджиму винограду, мінімальний термін витримки на осаді). Тільки дотримання виноробами всього «кодексу честі» дозволяє подарувати пляшці етикетку з гордим і дзвінким написом «Шампанське».
Як правильно подавати шампанське

Щоб сповна насолодитися вишуканим смаком шампанського, краще подавати напій у спеціальних келихах: вони повинні мати форму конуса (розширюється поступово вгору, а потім злегка звужується).
Оскільки це ігристий напій, то його треба наливати в келих повільно, направляючи струмінь вина на нахилену стінку келиха. Це дозволить піні осісти, але не впасти. Таким чином заповнений на три чверті келих дозволить насолодитися і смаком та естетикою подачі, і буде красиво переливатися тьмяним золотом бульбашок.
Важливо подбати про температуру напою перед подачею на стіл, тому що шампанське завжди подається охолодженим. Так-так, саме тому пляшка іскристого напою завжди елегантно прикрашає стіл у відерці з колотим льодом.
А тепер запам'ятовуємо: охолодженим до 6-8 градусів подається напівсолодке шампанське і до 4 градусів - сухе.
З чим поєднують шампанське справжні гурмани

Найпопулярніші в Україні різновиди шампанського - традиційне напівсолодке і вишуканий брют, також популярний білий мускат з розкішним ароматом. Щоб смак шампанського розкривався яскравіше і відчувався тонше, потрібно звернути увагу на характер страви, з якою воно вживається.
Важливо! Гурмани і сомельє не рекомендують поєднувати шампанське з кислими стравами, червоним м'ясом і копченостями, гострими і пряними стравами. Подібні страви не дозволять розкритися букету тонкого післясмаку напою.
До легких закусок, м'яса птиці, сирного асорті і овочевих салатів краще подати напівсолодке біле шампанське. Їжа повинна бути не менш благородною, ніж сам напій. Найголовніше - стежити за тим, щоб вона не перебивала смак шампанського, а доповнювала і підкреслювала його. Чим солодший напій, тим більше варіантів сиру ви можете підібрати.
Важливо! Чим пікантніший сир, тим солодше повинно бути шампанське.
Напівсолодке мускат - чудова пара фруктового салату, десерту або морозива. Суницю, полуницю, смородину, черешню і вишню під фруктовий салат додавати не варто. Можна подати окремо. Наприклад, разом з різними шоколадними виробами.
Важливо! Пропонувати гостям нугу або халву не варто, оскільки ці східні солодощі дуже нудотні.
Ікра і морепродукти фантастично зійдуться в тандемі з білим шампанським брют. Після ковтка шампанського вони набувають особливий, оригінальний смак. Найбільш аристократичний і витончений варіант - шампанське з чорною ікрою.
Вишукана пляшка шампанського - вдалий варіант подарунка
Насолодилися самі, подаруйте другові! Ексклюзивна пляшка з витонченим дизайном може послужити прекрасним подарунком: грані на боках пляшки красиво обрамляють золотисте шампанське, як коштовність. Вологостійкий фактурний папір і золоте тиснення підкреслюють вишуканий і стильний дизайн. Такий подарунок стане прикрасою столу справжнього естета і гурмана, і, звичайно, ілюстрацією вашого прекрасного смаку.