25 березня – Феофанів день: традиції, обряди та прикмети

​Сьогодні можна заговорити новий гаманець на гроші. Обряд буде максимально ефектним, якщо проводити його на зростаючий Місяць.
ам25 березня – Феофанів день: традиції, обряди та прикмети. Сьогодні можна заговорити новий гаманець на гроші. Обряд буде максимально ефектним, якщо проводити його на зростаючий Місяць.
25 березня православні християни згадують преподобного Феофана сповідника. У народному календарі дата отримала назву Феофанів день, інформує Ukr.Media.
Хто такий святий Феофан?
Проживав Феофан в VIII-IX століттях в Константинополі, родом був із знатної родини. Рано почав чиновницьку кар'єру і швидко досяг в ній успіху. Вступивши у шлюб, за спільним рішенням з дружиною зберегли цнотливість, пізніше обидва прийняли чернечий постриг.
На узбережжі Мармурового моря Феофан заснував монастир, сам брав участь у всіх роботах, показуючи приклад працьовитості. Він володів чудотворним даром: виганяв бісів, зціляв хвороби.
Обряди й традиції цього дня
Щоб скоріше настало остаточне весняне тепло, 25 березня прийнято підгодовувати птахів пшоном і насінням. Слов'яни вірили, що вони на своїх крильцях весну приносять. Кидаючи корм птахам, треба просити Господа, щоб послав влітку хороший урожай.
Заговоріть сьогодні свій гаманець, щоб у ньому завжди грошики водилися
Гаманець - це маленький банк для ваших грошових коштів, і щоб вони завжди водилися треба дотримуватися кількох нескладних правил. Дізнайтеся, як запустити і заговорити новий гаманець, щоб він завжди приносив фінансову удачу.
Вибір гаманця за кольором
Якщо ви купуєте новий гаманець, віддавайте перевагу таким кольорам:
1. Червоний. Оптимальний варіант кольору гаманця, символ наповнення та розвитку. Всі відтінки червоного притягують фінанси і направляють на шлях успіху.
2. Зелений. Символізує спокій і накопичувальну енергію. Цей колір приносить також особливу удачу у всіх справах.
3. Білий. Володіє потужною позитивною енергетикою. Проте найкращим варіантом буде гаманець, в якому білий колір скомбінований з чорним. Це - відмінний грошовий помічник і дуже стильний аксесуар.
4. Золотий. Саме для гаманців такий колір особливо доречний. Золото має яскраво-виражену грошову енергію і сонячне тепло, яке сприяє розвитку, як усього духовного, так і матеріального.
5. Чорний. Символ родючості і сталості, робить позитивний вплив на фінанси, дозволяє накопичувати і не витрачати зайве.
6. Різнобарвний. Допускається поєднувати в гаманці кілька різних кольорів, але при цьому кожен з них повинен володіти позитивною грошовою енергетикою.
Не купуйте гаманці блакитного, синього і фіолетового кольорів, ці відтінки безпосередньо пов'язані з енергією води. Гроші у таких гаманцях не затримуються, немов випливають.

Талісмани
В одному з відділень гаманця треба завжди тримати грошовий талісман. Варіантів багато, вибирайте на свій смак:
• золота рибка;
• золотий павучок;
• мишка;
• золота жаба;
• сова;
• підкова;
• китайська монетка;
• американський долар;
• гривнева нерозмінна монета;
• маленька ложка;
• лист лавра;
• паличка кориці.
Змова на грошову удачу
Залишається тільки заговорити новий гаманець на гроші. Обряд буде максимально ефектним, якщо проводити його на зростаючий Місяць. Треба покласти в гаманець по одній монеті і купюри різного номіналу, можна також класти і іноземну валюту.
Опівночі розташуйте відкритий гаманець з грошима на підвіконні так, щоб на нього падало місячне світло. Прочитайте замовні слова:
«Місяць і ніч, прошу вас допомогти. Заберіть з життя мого борги з бідністю, подаруйте мені багатство, щедрість. Назавжди від себе злидні відпускаю, а гроші в свій гаманець залучаю. Як ти, Місяць, світиш вічно, так і я завжди в достатку буду. Амінь».
Народні прикмети 25 березня
Сонце і тепло 25 березня віщують літо непогідне.
Якщо в Феофанів день ллє злива, значить, влітку обов'язково буде багатий врожай на жито.