Переваги фундаментних блоків

Традиційна технологія житлового та промислового будівництва передбачає використання в якості надійного фундаменту монолітну заливну конструкцію. Разом з тим, з'явилась можливість розглянути як альтернативу монолітному фундаменту інший, більш практичний варіант — фундаментні блоки, виконані з залізобетону.


Чому забудовники обирають блоковий фундамент

Переваги використання фундаментних залізобетонних блоків очевидні:

  1. Забудовник має змогу прискорити процес будівництва. Не потрібно чекати застигання залитого фундаменту, відсутня необхідність будувати опалубку, що теж значно прискорює процес.

  2. Стабільна якість залізобетонного блоку, який було виготовлено на виробництві з дотриманням необхідної технології, з використанням гарантовано якісних матеріалів — бетонної суміші, що відповідає заявленій міцності, та якісної арматури.

  3. Зведення блокового фундаменту можливе за будь-яких погодних умов, незалежно від пори року.

  4. Усадка фундаменту з блоків потребує набагато менше часу та відбувається не в такій мірі, як у випадку з монолітним фундаментом.

  5. Практика доводить, що бетонні блокові конструкції служать набагато довше, їх монтування відбувається простіше, міцність будинку в цілому зростає.

  6. Фундаментний блок може використовуватись для будівництва будь-якого об'єкту — житлового будинку, промислової споруди, допоміжних конструкцій тощо. Це універсальний і надійний матеріал.

Види фундаментних блоків

За конструкцією блоки поділяють на монолітні, частково пустотілі та пустотілі. Перший тип найміцніший, але важитиме до 2 тонн в залежності від розмірів. Час від часу існує потреба прокласти в середині фундаменту певні комунікації. Це можуть бути труби, кабель. Для цього використовують частково пустотілі блоки, які більш функціональні, але не такі міцні. Вони мають вагу до 0,5-0,7 т. В тих ситуаціях, коли існує необхідність виконати теплову ізоляцію або ізоляцію від шуму, на допомогу приходять пустотілі блоки для фундаменту, які дозволяють розміщувати в порожнинах необхідний допоміжний матеріал для утеплення чи шумоізоляції.

Перед замовленням партії блоків для фундаменту, слід перевірити, чи має їх виробник необхідні сертифікати якості, чи відповідають блоки державним стандартам та чи є в наявності блоки потрібної конфігурації та розміру у повному обсязі для завершення будівництва.