Чому небезпечно пити чай в пакетиках

Група вчених з Канади з університету МакГілла, з’ясувала, що при заварюванні пакетика чаю в горнятко за п’ять хвилин потрапляє більше десяти мільярдів частинок мікропластика. Це у тисячі разів більше, ніж думали досі.


Минулоріч, деякі фахівці стали висловлювати припущення, що мікропластик може потрапляти в організм людини через побутові прилади.


Деякі меблі можуть ставати джерелом «пластикового» пилу, через що в середньому, в рік людина разом з їжею з’їдає близько 68 частинок пластмаси. За словами вчених, це врази більше, ніж потрапляння в організм пластмаси при регулярному вживанню мідій, передає «Урядовий Кур’єр».


Нове дослідження показало, що досі недооцінювали ще одне джерело мікропластика – чайні пакетики. При виготовленні яких замість паперу все частіше використовують синтетичні речовини. У ході дослідження вчені зафіксували в чашці чаю при 11,6 млрд частинок мікропластика і 3,1 мдрд частинок нанопластика розміром менше 100 нанометрів.


Фахівці відзначили, що наразі вплив мікропластика на людський організм не вивчено, і закликали активніше проводити дослідження, присвячені цьому питанню.