7 способів змінити своє життя

Ви хочете змінити своє життя, так? Хочете перевернути все навколо і бути впевненими?
Коли більшість людей вирішують змінити своє життя, вони зосереджені на всіх зовнішніх обставинах, таких як нова робота або нове місце проживання, нові друзі або нові романтичні відносини. Реальність така, що зміни почнуться тоді, коли ви зміните внутрішнє відчуття цьому житті. Нижче наведені деякі конкретні способи, за допомогою яких ви зможете помінятися прямо зараз.
1. Зробіть що-небудь.
Люди часто починають переживати, коли розуміють що потрібно щось змінювати. Не знають, з чого почати або що робити. Відповідь проста: зробити що-небудь. Мотивація для змін не просто виходить з якогось чарівного, містичного місця всередині вас. Дія – це і наслідок мотивації, і її причина. Ви зрозумієте, правильно це чи ні, свого часу, але тільки якщо ви перестанете відкладати, і почнете взаємодіяти зі світом.
2. Зізнайтеся собі – все, що ви робите, має свою ціну. Будьте готові заплатити її.
Більша частина життя зводиться до серії компромісів. Все має альтернативну вартість. Речі, які ми хочемо в житті – щастя, здорові відносини, багатство – всі вони мають великі альтернативні витрати. Ви не можете зробити кар’єру мрії на вершині, не витративши свого часу на дно. Робити те, що ви любите, – це не завжди любити те, що ви робите. Ви дійсно хочете, щоб ваша мрія була на першому місці?
3. Нікому немає до вас справи.
Вам сказали, що ви особливі в морі нормальних людей? Погана новина: дуже мало людей насправді піклуються про вас, тому що не такі вже ви і особливі. Ви вільні робити все, що побажаєте, і нікому не буде діла, якщо навіть зазнаєте невдачі. Вони помітять вас (секунд на п’ять), а потім знову повернуться до публікації Селфі в соцмережах. Не приймайте свої життєві рішення на підставі того, що інші думають про вас. Наприклад, як привабливі ви у своїй новій машині. З’ясуйте, що саме цінуєте більше за все, і відкиньте все інше.
4. Зосередьтеся на звичках, а не на цілях.
Багато книг і порад по саморозвитку фокусуються на цілях. Створюють безжалісний фокус на досягненні кожної мети, яку ви коли-небудь ставили. Справа в тому, що самі по собі цілі сильно переоцінені. Немає нічого поганого в тому, щоб мати цілі, але одержимість ними часто непродуктивна. Досягнення мети – це не завжди те, що повинно бути. Натомість зосередьтеся на створенні системи здорових звичок, які спрямовані на найбільш важливі сфери життя.
5. З’ясуйте, хто ви є.
Просте запитання: «Ви дійсно знаєте, хто ви?». Чи знаєте, що рухає вами, що лякає? Чому ви робите те, що робите, і як інші сприймають вас? Самосвідомість в наші дні в дефіциті. Неможливо змінити своє життя, якщо не знати, що міняти в собі в першу чергу.
6. Зосередьтеся на меншій кількості речей.
У сучасному світі прийнято робити більше, купувати більше. Одним з наслідків життя в наш час, коли можливості здаються нескінченними, є те, що варто вибрати, які можливості використовувати (все має свою ціну, пам’ятаєте?). Неможливо отримати все відразу. Вам не потрібно бути суперзіркою у всьому. Живіть осмисленим життям. Але якщо ви можете зробити одну або кілька речей дійсно добре, ви будете попереду багатьох інших. Тих, хто відволікався на свої смартфони і сперечався про речі, на які вони не мають ніякого впливу.
7. Чи вистачить так старатися.
Дивна ситуація відбувається, коли ви занадто сильно намагаєтеся щось зробити. Старанні спроби завести друзів або зустріти когось, часто призводять до зворотного ефекту – проганяють їх геть. Спроба щосили бути крутими, часто змушує вас виглядати відчайдушними. Спроба бути щасливими, часто робить вас нещасними. Але є просте рішення – воно вимагає, щоб ви дивилися на речі трохи інакше, ніж раніше. Будьте вдячні за те, що у вас є, поки ви працюєте над тим, що ви хочете. Все, що вам потрібно, щоб бути щасливим – прямо перед вами. Почніть знаходити час для простих задоволень в житті, таких як: піти на гру з друзями, прогулятися на природі, зателефонувати бабусі і сказати їй, що ви її любите. Ці речі можуть здатися буденними. Якщо ви не можете насолоджуватися простими радощами в житті, ви не будете насолоджуватися великим, коли все зміниться.
За матеріалами