Лікарі назвали продукти і напої, які допомагають захиститися від зараження коронавірусом

Масштабне поширення коронавірусу робить особливо актуальними питання захисту від зараження цією хворобою. Як вважає єгипетський доктор Савсан Газаль, слова якого наводить «Урядовий кур’єр», зміцнення імунітету в цей період є особливо важливим.
І допомогти в цьому можуть деякі досить прості продукти. Серед них фахівець особливо відзначив цибулю, часник і гриби. Їхня допомога полягає в тому, що вони, як відомо, мають противірусні властивості, що зараз якраз і потрібно. Крім захисту від COVID-19, вони також допоможуть захистититися й від інших вірусів, що не менш небезпечні.
Також фахівець відзначає, що потрібно не забувати про те, що в побудові імунної системи важливе значення має тваринний білок, тому особливо уважними слід бути тим, хто від м'яса відмовляється.
Хороший ефект при зміцненні імунітету дають фрукти, причому в більшій мірі себе в цьому плані можуть проявити лимони, апельсини, полуниця, яблука і ківі. Аналогічним чином себе проявлять і овочі, оскільки в них також міститься велика кількість вітамінів і мінеральних речовин.
Крім того, фахівець порадив вживати теплі напої. Що ж стосується соків, то найбільш корисними в плані зміцнення імунітету експерт назвав соки, що містять томати, буряк, манго і цитрусові.
Як раніше повідомляв "Урядовий кур'єр", експерти NASA з'ясували, скільки хвилин сну вдень необхідно для підвищення працездатності.
Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’є