9 загадкових об’єктів і споруд, в походженні яких люди підозрюють інопланетян (фото)

У нас до цих пір немає відповідей на питання, хто автори цих дивовижних об’єктів
Велика частина історії людства донині залишається прихованою в імлі століть – про це говорять численні таємничі об’єкти і споруди, над походженням яких ламає голови не одне покоління істориків, археологів і уфологів.







1. Бедлендський вартовий (також відомий як Голова індіанця), провінція Альберта, Канада




















Щоб помилуватися на величезне зображення голови індіанця з чимось, що нагадує навушники аудіоплейєрів, можете ввести в Google Earth координати 500’38.20″ північної широти і 1106’48.32″ західної довготи.
Це величезне геоморфологічне утворення виникло практично без участі людини: «навушник» – це дорога до нафтової свердловини, яка з’явилася тут зовсім недавно. Обличчя в 2006-му році виявила одна з користувачів Google Earth Лінн Хікокс.

2. Лінії Наска (геогліфи Наска), плато Наска, південна частина Перу, час створення – між 400-м і 650-м роками нашої ери

















Малюнки складаються з безлічі зображень тварин, серед яких можна впізнати акул, ящірок, косаток, колібрі, павуків, мавп і деяких інших. Як вважає уфолог, письменник і кінорежисер Еріх фон Денікен, лінії Наски можуть бути древнім аеродромом і одночасно запрошенням «у гості».
За його словами, колись давно Землю відвідали прибульці, а при посадці на плато Наска двигуни їх космічного корабля «розчистили» місцевість від каменів, що помітили древні мешканці цих земель і, звичайно, прийняли інопланетян за божества, що спустилися до них з небес (в цьому вони, до речі, були не настільки далекі від істини). Потім «гості» відправилися назад на батьківщину, але люди намагалися «запросити» їх знову, малюючи на землі різні символи і тварин.

3. Піраміди Гізи неподалік від Каїра, Єгипет

















Мабуть, єгипетські піраміди – одні з найбільш таємничих споруд в історії людства. За тисячі років історія їх створення обросла численними легендами та припущеннями, найпоширенішою з яких є думка, що єгиптянам допомогли деякі надцивілізації.
Дійсно, деякі цікаві факти цілком можуть служити доказом цієї теорії. Наприклад, в день літнього сонцестояння з погляду Сфінкса сонце знаходиться точно між двома найбільшими з пірамід Гізи. Щоб здійснити цей задум, стародавні будівельники повинні були володіти точним календарем і знати, що тривалість року становить 365,25 днів.
Крім того, невідомо, чому інші піраміди, споруджені приблизно на 500 років пізніше, ніж Велика трійка, сильно зруйнувалися під впливом часу, а споруди у Гізі практично не постраждали.
Незважаючи на численні теорії, до цих пір незрозуміло, як єгиптяни змогли скласти камені, кожен з яких важив у середньому дві тонни, в таку величезну «гірку» без використання колеса – його було винайдено пізніше.
Деякі вчені кажуть, що існує безпосередній зв’язок між розташуванням пірамід і картою зоряного неба: наприклад, комплекс Гізи відповідає трьом найбільшим зіркам у сузір’ї Оріона, яке для древніх єгиптян було символом одного з головних богів – Осіріса. Дехто стверджує навіть, що річка Ніл відповідає видимій частині Чумацького Шляху, що і підштовхнуло творців пірамід до розташування гробниць за певною схемою, але для цього їм потрібно було астрономічне обладнання, так звідки воно могло взятися? Відповіді на питання немає – піраміди надійно зберігають свої таємниці.

4. Підземне місто Дерінкую, Туреччина



















Гігантські підземні споруди розраховані на забезпечення 20-ти тис людей всім необхідним: археологи виявили залишки продовольчих магазинів, винних крамниць, друкарень, стаєнь, шкіл, водопроводу і багато чого іншого.
Згідно з найпоширенішою версією, Деринкую почали будувати в першому тисячолітті до нашої ери, але дехто вважає, що місто набагато старше і було спроектоване позаземними силами для захисту населення цього регіону від глобальних катастроф.
У підземних переходах є навіть кам’яні двері 1-1,5 метра у висоту і вагою близько півтонни кожна, що говорить про серйозний підхід будівельників до забезпечення безпеки жителів.
Місто виявили у 1960-х роках минулого століття, і до цих пір там ведуться розкопки – на даний момент археологи досягли позначки 85-ти метрів у глибину.

5. Велике місто Теотіуакан (по-ацтекски «Місце, де люди стають богами») недалеко від Мехіко, Мексика.






















Теотіуакан – одне з найдавніших міст на Землі і до XV-го століття – найбільший населений пункт в Західній півкулі ймовірно виник приблизно за тисячу років до появи в цій місцевості ацтеків. Серед народів, які доклали руку до створення величезного міста, називають племена тольтеків, майя, сапотеків і мікстеків, причому багато дослідників говорять, що будівельники Теотіуакана, як і «автори» пірамід Гізи, володіли значгими математичними і астрономічними знаннями.
Цікаво, що в будівництві широко використовувалася слюда, яку, як показав мінералогічний аналіз, добували за 4,8 тис км від майбутнього міста, в Бразилії. Слюда стійка до впливу сонячного світла, вологи, електрики і високих температур, але навіщо в будівлю вклали такий запас міцності, до цих пір залишається неясним.

6. Саксайуаман, околиці міста Куско, Перу






















Колишня столиця Імперії Інків практично цілком складена з неймовірно великих і важких брил, вага деяких з них досягає 360-ти тонн. Вчені б’ються над загадкою, як інкам вдавалося доставити ці «цеглинки» на будівництво, адже найближче родовище таких порід знаходиться приблизно в 35-ти км від Саксайуамана.

7. Трилітон в Баальбеку, Ліван




























У стародавньому ліванському місті збереглися руїни безлічі архітектурних споруд, присвячених римським богам (регіон колись був частиною Римської імперії), найвідоміша з яких – Великий храм Юпітера. У його конструкції, серед усього іншого, використані три величезні цільні камені вагою близько 800-ти тонн кожен (саме ці руїни і отримали найменування Трилітон, в пер. в грецької – «Чудо трьох каменів») і кілька менших брил – по 350 тонн, а неподалік, у кар’єрі, лежить блок масою 1000 тонн, який, мабуть, підготували, але з якихось причин не змогли застосувати при створенні храму.
Джорджіо Цукалос і Девід Чайлдрес, прихильники теорій про участь інопланетян у подібних «проектах», якось заявили, що при транспортуванні кам’яних блоків у Баальбеку використовувалися технології на зразок анти-гравітації або навіть акустичної левітації.

8. Стоунхендж, графство Уїлтшир, Англія






















Одна з найзнаменитіших у світі таємничих пам’яток, як вважається, споруджена між 3000-м і 2000-м роками до нашої ери, і вчені досі сперечаються, що ж воно із себе представляє: храм, цвинтар або стародавню обсерваторію (існують і більш екзотичні версії про призначення Стоунхенджа).
Вага опорних каменів досягає 50-ти тонн, а найближча каменоломня з родовищем цієї породи розташована приблизно в 160-ти км від Стоунхенджа, що дає багатьом дослідникам паранормальних явищ привід стверджувати, що тільки прибульці могли змусити ці камені танцювати (у перекладі з галльського прислівники «Stonehenge» означає «висячі» або «танцюючі камені»).

9. Вафельний камінь, частина космічного корабля прибульців, неподалік від озера Дженнінгса Рендольфа, Західна Вірджинія, США