Вчені створили найменший у світі медичний чіп, який вживлюється до організму простим шприцем

Фахівці Columbia Engineering розповіли про свою нову розробку: найменший в світі медичний чіп, який можна імплантувати до організму будь-яким шприцем. 
Про це повідомляє Columbia Engineering,- передає Інформатор .
Мова йде про однокристальну систему, об'єм якої становить менше 0,1 мм ³. Побачити її можна тільки під мікроскопом, а вся її робота будується на ультразвуці. Він використовується як для живлення пристрою, так і для передавання даних.
Імплантувати чіп можна через будь-який шприц для ін'єкцій. Він може використовуватися для вимірювання різних показників тіла людини. Це може бути рівень цукру в крові, тиск, температура тіла і т.п.
«Ми хотіли подивитися, наскільки далеко просунемося в розробці мініатюрного функціонального чіпу. Отримана мікросхема є повноцінною електронною системою. Це революційна розробка в галузі медичних пристроїв, які імплантуються, яка буде визначати різні показники і використовуватися у клінічних операціях», - розповів керівник дослідження, професор електротехніки та біомедичної інженерії Кен Шепард.
Пристрій оснастили спеціальної п'єзоелектричним перетворювачем, який виступає свого роду антеною для зв'язку та зарядки. Чіп виготовляла компанія TSMC, що у Тайвані, а ось модифікували його в Колумбійському університеті і Центрі перспективних наукових досліджень Нью-Йорку.