У Тячеві перші молодята взяли «Шлюб за добу» (ФОТО)


Сьогодні, 11 січня, у спортивному комплексі «Спортивна арена «Тячів» відбулася перша церемонія державної реєстрації шлюбу в рамках пілотного проекту «Шлюб за добу».Молодята, які першими виявили бажання одружитися за добу, – Михайло Чернявець із Бедевлі та Марія Мочарко з Ільниці, що на Іршавщині. Кажуть: про таку можливість дізналися з Інтернету, тож захотіли скористатись цією нагодою, адже це зручно, швидко і комфортно. 

Михайло та Марія – заробітчани, більше десяти років працюють у Чехії, в місті Ліберец. Марія працює у магазині, а Михайло – водієм на кондитерській фірмі. Познайомились три роки тому, взаємна симпатія переросла у кохання, а нещодавно чоловік і жінка вирішили поєднати свої долі. Обом уже за п’ятдесят, і в нареченого, і в нареченої уже є діти та на двох шестеро онуків, які прийшли розділити хвилюючу подію із нареченими. 

Церемонію реєстрації шлюбу провели ведучий Михайло Рудик та начальник Тячівського районного відділу ДРАЦС Антоніна Руснак. У присутності численних гостей – рідних, представників міської влади та органів юстиції – молоді обмінялися обручками, скріпили свій шлюб підписами та поцілунком. 

З одруженням пару привітали начальник Головного територіального управління юстиції Закарпатської області Руслана Натуркач, начальник обласного відділу ДРАЦС у Закарпатській області Евеліна Леско та ініціатор реалізації пілотного проекту «Шлюб за добу» у Тячеві – Тячівський міський голова Іван Ковач. 

Щасливі новоспечені молодята задоволені і зізнаються: зворушлива урочистість перевершила усі їх сподівання. 

У Тячівській міській раді запрошують узяти «Шлюб за добу» подружні пари, які бажають швидко одружитися. Загальна вартість таких послуг складає 1850 грн.85 коп. у будні дні та 3000 грн. 85 коп. у вихідні та святкові дні.  Учасники АТО, особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сплачуватимуть  лише вартість послуги, до якої входить державне мито – 0,85 грн. та обряд державної реєстрації шлюбу державним реєстратором за межами органу державної реєстрації актів цивільного стану – 850 гривень. 





























Наталія Маджара для Tyachiv.com.ua