Тячівські пенсійники роз’яснювали нюанси пенсійної реформи вчителям


24 січня начальник Тячівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Сергій Данилич та заступник начальника управління Ріта Данилич зустрілися з трудовим колективом Середньоводянської загальноосвітньої школи I-III ступеня № 1 Рахівського району, інформує ГУ ПФУ  у Закарпатській області.
Керівники управління розповіли присутнім працівникам школи про основні новації пенсійного законодавства та про пенсійну реформу загалом, що розпочалася в країні з жовтня 2017 року. Педагогам було цікаво почути про умови призначення пенсій та порядок обчислення страхового стажу, особливо спецстажу за вислугою років. Роз'яснено і умови добровільної участі осіб у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.
Особливу увагу акцентовано на можливості отримання з веб-порталу різнопланової інформації, зокрема особистих даних із системи персоніфікованого обліку про розмір страхового стажу, суму заробітку, з якої сплачені страхові внески тощо. Оскільки портал надає доступ до персональної інформації, Сергій Данилич пояснив, як можна зареєструватися та стати користувачем веб-порталу Пенсійного фонду України. 
Під час зустрічі присутні задали багато запитань, на які отримали вичерпні компетентні відповіді безпосередньо від керівників Тячівського об'єднаного управління Пенсійного фонду.