Чому лікарню на Тячівщині будували чотири десятиліття


На Тячівщині радість – відкрили нову лікарню, яка є одним із найстаріших довгобудів Закарпаття.

Як повідомила прес-служба Закарпатської ОДА, Углянську дільничну лікарню почали будувати ще в період СРСР у 1981р. Тоді вдалося звести й накрити дахом цегляну «коробку», що врятувало її від подальшої руйнації. З початку 80-х минулого століття й до 2013-го будівельні роботи на об’єкті починалися чотири рази і щоразу заморожувалися через брак коштів.

Углянська дільнична лікарня обслуговуватиме 16 тисяч мешканців чотирьох сіл Тячівського району – Углі, Великої Углі, Колодного і Кричева. Медустанова вже прийняла перших пацієнтів із числа мешканців Углі та сусідніх сіл. Для їх кращого лікування персонал отримав від обласної та районної влади подарунки – комп’ютерне обладнання, а також подарункові сертифікати на маніпуляційне і медичне обладнання.
Але поглянемо на ситуацію з іншого боку. Чому насправді радіють закарпатці?
Адже лікарні відкриваються тоді, коли є хворі. Якби всі були здорові, кому б стали потрібні  медичні установи?
Було б добре, якби краще відкривали басейни, спортзали, тренувальні бази, вчили населення правил здорового харчування, пропагували здоровий спосіб життя. Тоді б із бюджету на  оздоролення виділялося значно більше коштів і суттєво скоротилися б витрати на ліки.
А поки що маємо те, що маємо…