В'ячеслав Бігун представив нові фільми

Закарпатський режисер В’ячеслав Бігун представив нові авторські фільми «Сильні духом», «Незабуте. Мирослава», а також новий реліз кіноесе «Шевченко живе. Зізнання Лесі».
Спеціальним гостем показу став герой стрічки «Сильні духом» – Юрій Яценко, перший український політв’язень, який вирвався з кремлівської тюрми після початку нової європейської війни.
Історико-біографічна стрічка «Незабуте. Мирослава», зафільмована в Естонії та Україні,оповідає про турбулентну та романтичну долю 90-річної української поетеси та громадської діячки Мирослави Бучко-Юріссаар. 
«Шевченко живе. Зізнання Лесі» демонструє унікальні кадри, на яких Леся Гонгадзе ділиться на чужині своїми суперечливими думками на творчість Т. Шевченка та його погляди на жінку. Атмосферу кіно-есе створює пісня Олени Карпенко (Solomia) на вірш Кобзаря «Русалка». Цю ліричну роботу автора, яка більше десяти разів демонструвалася на фестивальних і спеціальних показах і удостоєна відзнаки, можна переглянути в вільному доступі (https://youtu.be/Jtz5f4sdNac).
Ця вже восьма кіно-зустріч із режисером під назвою «Кіновесна» пройшла 9 березня в рідному місті режисера, де він зазвичай влаштовує першопокази авторських фільмів.
Нагадаємо, що з 2014 року фільми закарпатськогокінорежисера і філософа права В’ячеслава Бігуна здобули більше 30 кінофестивальних відзнак. Нещодавно фільм «Серце мами Гонгадзе» було відібрано на український Оскар («Золоту дзигу»), а також визнано найкращим документальним фільмом на Міжнародному кінофестивалі «Світло».