Як пройшла чергова сесія Тячівської райради (ВІДЕО)

І пленарне засідання 13 сесії Тячівської районної ради почали із депутатських звернень.
Зокрема, до Нацполіції щодо протидії нелегальній діяльності у сфері грального бізнесу, до обласної ради з проханням прискорити розгляд та затвердження перспективного плану утворення ОТГ. Один із депутатів звернувся до депутатського корпусу, аби висловили свою позицію щодо подій 3 березня цього року перед райрадою. Затвердили депутати звіти голови, керівників управлінь та відділів Райдержадмністрації, які заслухали та обговорили на профільних комісіях.
У тому числі звіт про виконання бюджету за 2018 рік: за доходами в сумі мільярд 226 млн. 381 з половиною тисяча гривень, а видатки – мільярд 160 млн 235 тис. 800. Так, у минулому році на ремонти доріг району з різних джерел фінансування освоїли понад 60 мільйонів гривень.
З нового року дороги загального користування місцевого значення, які до цього були на балансі облавтодору, передали райдержадміністраціям. 25 доріг протяжністю понад 176 км Тячівщини будуть ремонтувати за кошти районного бюджету. Голова РДА запевнив, усі автошляхи району – і обласного і місцевого значення- відремонтують цього року. Тому у планах – будівництво 2-ох афальтобетонних заводів у Тячеві та Буштині.
Далі депутати затвердили зміни до бюджету на 2018 рік. Заслухали інформацію про стан злочинності у районі. Дискусія у депутатів виникла навколо роботи постійних депутатських комісій. У кінці І пленарного засідання затвердили ряд Програм соціально – економічного розвитку району, затвердили розпорядження голови райради у між сесійний період, технічну документацію та розглянули майнові питання.