В’ячеслав Бігун завітав у Буштинську гімназію, представивши їм свої фільми

Закарпатський режисер і філософ права В’ячеслав Бігун зустрівся з учнями та вчителями Буштинської гімназії, представивши їм свої фільми.
Зокрема гімназисти переглянули та обговорили фільми «Шевченко живе. Зізнання Лесі» про образ неоднозначний Кобзаря, «Останній солдат» про закарпатську історію та оптиміста (створений з О. Гаврошом) та «Найближчі до Бога» про жертвоприношення нової війни. Вони з інтересом розпитали автора про фільми, зокрема смисл, який автор вклав у назву стрічки «Найближчі до Бога», який залишається більшістю незбагненним (хоча фільм визнано найтитулованішим українським фільмом про війну).
В’ячеслав Бігун, один із найбільш освічених людей свого покоління, розповів учнями про своє навчання в Україні та за кордоном, спілкувався з ними англійською та німецькими мовами (ці мови вивчаються у Гімназії). Як відомо, закарпатець із відзнакою закінчив школу в Тячеві та Львівський університет, відтак здобув диплом магістра права в США, навчався в таких провідних університетах світу, як Гейдельберг і Сорбонна. Захистив кандидатську та написав докторську дисертацію, є автором більше 500 публікацій. Працював за кордоном, зокрема в Європейському суді з прав людини в Страсбурзі.
Водночас В'ячеслав Бігун попросив не створювати собі кумирів й віднайти свій шлях у житті, пізнати світ, навчаючись та подорожуючи, через особистий досвід. 
На прохання гімназистів рекомендувати фільми для перегляду, режисер порадив кожному віднайти свій фільм. Він також порадив свого часу переглянути такі стрічки, як «Ґамер» (реж. Олег Сенцов, 2011), «Ґа?нді» (реж. Річард Аттенборо, 1982), «Леді-Птаха» (реж. Грета Гервіг, 2017), «Освіта» (реж. Лоне Шерфіґ, 2009), «Сінг Стріт» (реж. Дж. Карні, 2016), «Спіймай мене, якщо зможеш» (реж. Стівен Спілберг, 2002), «Убити пересмішника» (реж. Роберт Малліган, 1962) та інші.
Гість подякував за запрошення, підтримав ідею учнів провести Тиждень українського кіно. Він також передав до бібліотеки свою монографію «Юридична освіта в Україні та США».
Нагадаємо, що нещодавно В’ячеслав Бігун представив нові стрічки «Сильні духом» та «Незабуте. Мирослава». Загалом з 2014 року фільми режисер аздобули більше 30 кінофестивальних відзнак.