Все досягається шляхом тренування

Ми звикли читати спортивні новини: «відбулися змагання», «перемогу отримала…», «тячівці стали першими у…» І мало коли задумуємося над тим, скільки праці вкладено, скільки роботи над собою, скільки спроб почати знову… А ще виявляється, що про розвиток того чи іншого виду спорту потрібно піклуватися, треба шукати спонсорів навіть на ту ж поїздку дітей на змагання. Часто тренери працюють заради дітей, а не за зарплату. Бо насправді, їхня праця немає ціни. Мягкий Євген Олександрович та Лукач Іван Михайлович допомагають розвивати греко-римську боротьбу на Тячівщині.
«Хочеться щось корисне зробити для розвитку нашого міста та району. Діти – це наше майбутнє, тому і вирішив зайнятись цією благородною справою!» - Мягкий Євген Олександрович – майстер спорту та Чемпіон України

- Що для вас значить цей вид спорту?
  • Боротьбою я почав займатися з другого класу, тобто від 7 років. І продовжую нею займатися вже більше 20 років. Мене це зацікавило, я почав їздити на змагання, де займав призові місця, це мене почало заохочувати і ось що з цього вийшло. Ставав чемпіоном України декілька разів, був призером Чемпіонату світу серед військовослужбовців, була можливість і бажання потрапити на олімпійські ігри, але під час підготовки я травмувався. Це трохи вибило мене з колії і я вирішив зайнятися особистими справами, тобто взяти маленьку перерву. Ця пауза трошки затягнулася, але після цього яповернувся з Києва у Тячів і почав тренувати діток.Завдяки підтримки міської влади та підприємців, ми з Іваном Михайловичем Лукачем організували окрему секцію у аквапарку, також займаємося з дітками у Тячівці та Тересві. Мені дуже до душі ця тренерська робота, хочеться якийсь вклад зробити у наше майбутнє, та передати діткамправильні погляди на життя. Ми стараємося направити дітей у більш правильне русло. Щоб знали постояти за себе, та щоб побачили світ. За рахунок нашої секції вони можуть побувати у різних містах України та світу.
- Чи є на вашу думку перспектива у тячівських спортсменів? 

  • Перспектива у наших хлопців дуже велика. Більшість діток добре фізично розвинені, тому що з самого дитинства допомагають по господарству, дихають свіжим гірським повітрям та харчуються здоровою домашньою їжею.Це дітки з яких можна виховати здорове та сильне покоління, у них є всі задатки.Трохи зі сторони батьків потрібно бажання та розуміння, що краще дитину віддати у спортивну секцію, ніж вона посидить вдома у планшеті чи телевізорі.
- Які якості у своїх вихованців ви цінуєте найбільше та які хочете у них виховати?
  • Спортивні якості не далеко відходять відлюдських . Ті якості, які у житті корисні людині – вони корисні і у боротьбі. Ми цінуємо і обов’язково будемо у них виховувати повагу до старших та близьких, прив’язувати принцип, якщо маєш можливість допомогти – допоможи. Звичайно ж вони мають бути мужніми, дисциплінованими, цілеспрямованими та людяними.
Наш девіз: «Спортсменом можеш ти не бути – але людиною обов’язково маєш стати.»
Наші цінності: ДИСЦИПЛІНА та ПОВАГА


- Чи важко вашим вихованцям даються навики боротьби?
  • Будь-який вид спорту непростий. Вчити їх звичайно не легко, алеце все залежить від дитини. Бувають дітки, які схвачують досить швидко, а для деяких потрібно потрудитись. Все досягається шляхом тренування. Якщо дитина має бажання, то у неї все має вийти, тому що труд просто так не проходить.
- Яким ви бачите майбутнє боротьби на Тячівщині та на Закарпатті?
  • Хочеться, щоб відкрилися нові відділення в районі та області, щоб долучалися молоді тренери! Хочеться виховати чемпіонів Європи, світу, Олімпійських ігор та побільше хороших і ввічливих людей. У нас все вдасться, потрібен час та фінансова підтримка.
-Куди можна звернутися щоб записатися до вас?
  • Батьки, якщо ви хочете щоб ваші дітки росли здоровими та хорошими людьми – приходьте.
Наша адреса: аквапарк «Марина» 2-ий поверх. Або телефонуйте:
097-912-94-09 – Мягкий Євген Олександрович
096-953-43-03 – Лукач Іван Михайлович

Ви хочете бути сильними та знати як за себе постояти – приходьте ми вас чекаємо!
Розмовляла Свідерська Олександра для Tyachiv News