Стихійний смітник між Дубовим і Калинами щораз розростається (ФОТО)


Стихійний смітник, що розгорнувся майже на все прибережжя річки Тересва, між селами Калини та Дубове, вже кілька років поспіль залишається незмінно великим. Сюди звозять непотріб мешканці з обох сіл та навіть сусідніх населених пунктів.Боротися з «творцями» цього смітника місцева вдала обох населених пунктів не спроможна самостійно. Тут потрібна підтримка правоохоронних органів та громадських активісті, які ловили б на гарячому тих, хто безсовісно викидає до річища сміття. 

Днями ми навідалися на це звалище і зазняли його масштаби. На очі натрапила й цікава знахідка – викинуті у сміттєзвалище офіційні документи одного з підприємців Дубового. А це означає, що викиду вати непотріб на прибережжя – звична справа для тих, хто веде бізнес, хто мав би дбати не тільки про власне збагачення, а й турбуватися про добробут й процвітання рідного краю. 

На жаль, подібна ситуація чи не у кожному населеному пункті. Дуже часто прибережні зони вздовж річки Тересва забруднені сміттям. Стихійні звалища недобросовісні громадяни створюють, не зважаючи на заклики берегти природу для прийдешніх поколінь. Більшості тим, хто викидає непотріб у річки просто байдуже до завтрашнього дня, для них головне – сьогодні й зараз позбутися непотрібного барахла з своїх дворів та осель. 









Л.Білак для Tyachiv.com.ua