У Колодному буревій руйнував фронтони та зносив покрівлі будинків (ФОТО)

Вчора, 12 червня, близько 16 години над низкою сіл Тячівщини пронісся буревій.Значної шкоди негода завдала мешканцям села. Як повідомили у Колодненській сільській раді, найбільше будівель постраждало на вулицях Тиха (покрівлі повністю зруйновані на 3-х будинках), Шевченка (10-12), Гагаріна (близько 10), Пушкіна (3), Вайди (2). Крім того, є чимало будівель з частковими руйнуваннями. Також є незначні пошкодження покрівлі шкільної бібліотеки. 9 листів шиферу знесло і з будівлі сільської ради.

Колодненці розповідають: подібного буревію за життя ще не бачили. Пориви вітру були такої сили, що відносили шматки покрівлі за десятки метрів, відривали з петель огорожі, ламали міцні дерева. 

Один із будинків, який зазнав руйнувань, належить директору Колодненської школи Галині Бенці. Вітровій вщент зруйнував фронтон будівлі та зірвав з даху 70 листів шиферу.   

«Коли йшла буря, ми сиділи вдома. Коли все почало руйнуватися, було так страшно,  що годі собі уявити. Негода тривала близько півгодини, але стільки біди наробила!», – каже Галина Петрівна. Вона ще й досі не може відійти від учорашнього шоку.
В її сусідки – завідувача сільської бібліотеки Марії Немеш ситуація не краща. Коли здійнялася стихія, вона поверталася з сусіднього села. Побаченим була приголомшена: зірваний дах віднесло у город, потрощило дерева. Сьогодні з самого ранку на обійсті кипить робота – майстри перестеляють покрівлю наново. 

Люди не спали цілу ніч, побоюючись можливого продовження стихії. А сьогодні приводять поруйновані будинки до ладу: сушать стелі, стіни, килими, одяг, і думають, як лагодити оселі. А деякі зруйновані будинки пустують: господарі виїхали на заробітки.
З учорашнього дня в селі відсутнє електропостачання, адже вітер завдав значної шкоди електромережам.
Раніше повідомлялося, що на подвір’ї музею імені Вайди в Дулові буревій вирвав з коренем смереки.


























Наталія Маджара для Tyachiv.com.ua