На Тячівщині триває призов громадян на строкову військову службу

​​​​Тячівський районний військовий комісаріат  проводить заходи  призову громадян України на строкову військову службу у жовтні-грудні 2018 року, який розпочався з 1 жовтня поточного року.
Призову на строкову військову службу підлягають громадяни України чоловічої статі придатні за станом здоров’я до військової служби в мирний час, яким  до дня відправки у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного граничного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову.
У ході підготовки до проведення призову посадовими особами військового комісаріату в вересні 2018 року проводився  медичний огляд, обстеження та всебічне вивчення призовників, які підлягають призову на строкову військову службу восени 2018 року. З 10 жовтня всі особи зобов’язані зявитися до військового комісаріату.
Призовники Тячівського районного Закарпатської області поповнять ряди Збройних Сил України, Національної Гвардії України, Державно прикордонної служби України  та  Державної спеціальної служби транспорту. 
Крім того, інформую, що відповідно до п.8 статті 15 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» призовники, яким надійшла повістка районного військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов’язані в пункт і в строк, визначені в повістці. У разі якщо за будь-яких обставин повіcтка не надійшла, громадяни призовного віку  зобов’язані  з’явитися  до призовної дільниці в десятиденний строк з початку відповідного чергового призову.
Тобто призовники , які станом  на 10 жовтня не зявилися у районний військовий комісаріат , вважаються такими, що  ухиляються від виконання військового обов'язку, та їх  оголошено у розшук, відносно них будуть застосовані заходи затримання та доставки до військового комісаріату, притягнення до відповідальності, встановленої законом.
Разом з тим акцентую увагу і підкреслюю, що відповідні органи місцевого самоврядування, керівники підприємств, установ та організацій, у тому числі навчальних закладів, незалежно від підпорядкування і форм власності зобов'язані на вимогу військових комісаріатів сповіщати призовників і військовозобов'язаних про їх виклик до військових комісаріатів, забезпечувати своєчасне прибуття за цим викликом, у семиденний строк повідомляти районний військовий комісаріат про прийняття на роботу (навчання) та звільнення з роботи (навчання) призовників і військовозобов'язаних.Найгірше з питань проведення  призову спрацювали сільські ради смт. Усть-Чорна, смт. Дубове, смт. Солотвино, с. Р.Мокра ,  с.Угля,  с. Чумалево,  с. Ш.Луг, с. Новоселиця. Хотів би звернутися до батьків призовників, які  ухиляються  від прибуття у військомат:  проходження  строкової військової служби – це почесний обов’язок громадянина України. Зважаючи на високий патріотичний рівень мешканців Тячівщини я думаю, що «ухилистів»  у нас не буде.Крім того, акцентую увагу, що військовослужбовці строкової служби до участі  в проведенні ООС (АТО)  не залучаються, вони проходять  службу в пунктах постійної дислокації військових частин.
Військовий комісар Тячівського районного військового комісаріату, підполковник І.М.Тищук.