В’ячеслав Бігун покаже нові мотиваційні фільми


4 січня, в п’ятницю, відбудеться показ і обговорення у Тячеві нових авторських фільмів вченого-юриста і кінематографіста В’ячеслава Бігуна за участю автора та творців стрічки. Глядачі зможуть переглянути нові фільми автора. Перший – «Моро. Розвідка долі» (док., біографія, історія, війна, 15 хв.). Мирний закарпатець приймає виклик долі захистити Батьківщину в новій європейській війні. Він стає розвідником, випробовуючи себе перед обличчям смерті та ворогів, вимолюючи у Бога не лише життя, але й добру дружину. Піднятися над буденністю теми дозволить поезія, яка доповнює кіноформу автора.

Другий фільм – «Pro Bono 8» (док., історія, права людини, 10 хв.). Наскільки зміниться повага до права в Україні до 2050-х років? Оглядаємося на 2008 рік, коли невелика, але вмотивована група молодих юристів ініціює Всеукраїнський тиждень права, який стає новою правовою традицією. Дещо автобіографічна стрічка пов’язує кожного з нас своєю темою.
Глядачам запропонують ще одну актуальну нову стрічку автора, яку анонсують під час показу.
Насамкінець відбудеться бесіда з автором, героєм фільму «Моро» та його творцями.
Початок показу – о 14.00 год. у Тячівському кінотеатрі ім. Т.Шевченка. Вхід вільний.
В’ячеслав Бігун – вчений-юрист і кінематографіст, родом із Тячева. Навчався у провідних університетах і наукових установах України та світу (Львівський університет, Інститут держави і права НАНУ, Гейдельберг, Сорбонна та ін.), працював юристом – в Європейському суді з прав людини. Автор більше 500 публікацій та 20 фільмів, частина яких вільно доступна, вже здобула близько 50 кінофестивальних відзнак.
Вл.інф.