У центрі Тячева пропонують встановити новий пам’ятник – «Журавлина пісня вічна»

У центрі Тячева пропонують встановити новий пам’ятник – «Журавлина пісня вічна»


У Тячеві на громадських слуханнях представили проект пам’ятника-монумента «Журавлина пісня вічна». Крім самого монумента, на слуханнях обговорювали питання розташування пам’ятника.

Нехай пам’ять народна живе! Кожне покоління залишало своїм нащадкам власні здобутки та пам’ятки. Від покоління до покоління передавалися досвід, традиції і знання про історичне минуле народу. З такою метою представив свій проект «Журавлина пісня вічна» на громадських слуханнях у м. Тячів його автор Михайло Белань.

Це єдиний монумент в Україні, де на чотирьохсторонній колоні буде розміщено у рельєфах тисячолітню історію Тячівщини і Тячева, сторінки буття від археологічних знахідок і сюжетні композиції з подій, що відбувалися упродовж століть і до сучасності.

Тячівська міська рада та автор проекту запропонували розмістити пам’ятник на площі Незалежності перед адмінбудинком Тячівської районної ради. Пропозицію щодо розташування монументу оголосили на офіційному сайті Тячівської громади і на сторінці Тячівської міської ради у фейсбуці. Також майбутню долю цього проекту будуть обговорювати на засіданні Тячівської міської ради. ​