У Тячеві урочисто відкрили міську Великодню писанку (ФОТО)

16 квітня на площі Поштовій у Тячеві відбулося загальноміське свято з нагоди відкриття міської великодньої писанки.

Організаторами дійства виступили Тячівська міська рада та управління освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді та спорту міськради.
Ця подія вже стала традиційною у об’єднаній громаді і проводиться незадовго до Великодня за західним обрядом.
Цьогоріч головний символ свята Христового Воскресіння – ковану писанку зі світлодіодним підсвічуванням – встановили на традиційному місці, але надали їй нового яскравого вигляду, прикрасивши великими квітами з ізолону. Їх виготовила майстриня з Буштина Наталія Соляр.
Освітні заклади Тячівської ОТГ представили на виставку різноманітні писанки, оформлені у різних техніках, та великодню атрибутику, а педагоги з учнями проводили майстер-класи з виготовлення великодніх яєць.
Також у цей день стартувала й районна виставка «Писанка-мальованка», де свої пасхальні обереги представили майстрині з різних населених пунктів Тячівщини.
Зі сцени мешканців Тячівської ОТГ та гостей міста з прийдешнім світлим  Великоднем вітали перший заступник Тячівського міського голови Іван Клебан та начальник відділу культури Тячівської РДА Василь Гудак.
Відтак линули пісенні вітання у виконанні вихованців соціально-реабілітаційного (абілітаційного) центру для осіб з інвалідністю «Парасолька». Насичену концертну програму підготував колектив Лазівської ЗОШ І-ІІІ ст., а завершив свято хореографічний колектив Руськополівського БК  (керівник Світлана Орос).
В рамках свята відбулося нагородження переможців та призерів міського конкурсу «Воскресни, писанко!». За участь у святі та успіхи в конкурсі колективи і автори найоригінальніших робіт були відзначені дипломами та подяками Тячівської міської ради, які урочисто вручила спеціаліст управління освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді та спорту міськради Едіта Петер, інформує Tyachiv.com.ua.