Неповнолітнього вбивцю з Тячівщини засудили до трьох з половиною років позбавлення волі

foto
24 травня 2019 року Мукачівським міськрайонним судом Закарпатської області закінчено розгляд справи та оголошено вирок у кримінальному провадженні по обвинуваченню неповнолітньої особи у вчиненні вбивства іншого неповнолітнього, що мало місце 14 березня 2018 року в с.Нижня Апша Тячівського району.
В ході судового розгляду неповнолітній обвинувачений визнав свою вину в тому, що саме він наніс численні удари ножем іншому неповнолітньому, від яких останній помер.
Прокурором, серед інших доказів, суду надано висновок експерта, відповідно до якого неповнолітній обвинувачений в момент вчинення злочину перебував в стані сильного емоційного напруження, що є психологічною підставою для юридичного трактування стану сильного душевного хвилювання.
З врахуванням вказаного висновку експерта судом визнано неповнолітнього винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 116 КК України, а саме в умисному вбивстві, вчиненому в стані сильного душевного хвилювання. За вчинення даного злочину неповнолітньою особою Кримінальним кодексом України передбачене максимальне покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки.
З врахуванням вимог закону, обставин, що пом’якшують покарання неповнолітнього та відсутності обставин, що обтяжують його покарання, судом призначене неповнолітньому покарання  у виді позбавлення волі строком на три роки шість місяців, а запобіжний захід відносно нього у вигляді тримання під вартою залишено без змін до вступу вироку в законну силу.

Крім того, судом частково задоволено цивільні позови потерпілих і стягнуто на їх користь 1500000 гривень моральної шкоди.
Джерело: Мукачівський міськрайонний суд