Розбиті дороги Тячівщини ремонтують лише подекуди і власними силами (ВІДЕО)

Щоби проїхатися дорогами районного і обласного значення у Тячівському районі, треба бути справді сміливим.
 
Ями там такі, що проїхати їх на звичайному авто – завдання не для слабкодухих. Місцеві «автодори» щороку годують жителів Тячівського району обіцянками про ремонт дороги, але поки що відремонтовані лише ділянки районних і обласних шляхів в межах сіл, і звичайно – власними зусиллями.
Ця дорога більше схожа на фронтове шосе з воронками від бомбардувань. Автошлях Колочава-Усть Чорна-Калини-Бедевля зараз знаходиться у вкрай жахливому стані. Після долання цієї «смуги перешкод» машини буквально перетворюються на автобрухт.
Капітального ремонту тут не проводили багато років. А постійне латання ям ситуацію зовсім не рятує.
Ремонтуватицю дорогу, розказує сільський голова Бедевлі Іван Рішко, можливо тільки в межах села. Так само і щодо інших прилеглих сіл. Адже цей автошлях знаходиться на балансі облавтодору. Лагодити його власними зусиллями – значить, нецільово використовувати бюджетні кошти.
Водії кажуть, що зволікати з капітальним ремонтом не можна. Адже їм вже несила постійно лагодити і збирати свої авто по частинах.
Згідно з попередньою інформацією, в обласному бюджеті на 2019 рік передбачено фінансування в сумі близько 280,0 млн. грн. на капітальний ремонт місцевої мережі автодоріг загального користування області. Як і в попередній рік, із цього фінансування на поточний дрібний ремонт і експлуатаційне утримання кошти практично не передбачаються. Для зняття соціальної напруги та забезпечення безпечного проїзду в першочерговому порядку необхідно ліквідувати ямковість на автодорогах Тячівського та Рахівського районів.
Тому, виходячи з вищенаведеного, народний депутат Василь Петьовка звернуся до голови ОДА Ігоря Бондаренка, аби внести зміни до обласного бюджету на 2019 рік та передбачити фінансування в сумі не менше 70-80 млн. грн. саме на поточний дрібний ремонт і експлуатаційне утримання доріг, адже, згідно зі спільним наказом Міністерства інфраструктури і Міністерства фінансів, із загальної суми на ремонт автодоріг рекомендовано направляти до 30,0% саме на поточний дрібний ремонт і експлуатаційне утримання. Наразі очікується відповідь від ОДА.