У Тячеві відзначили День Соборності України (фото)

Cьогодні, 22.01.2020 р, в районному будинку культури відбувся  урочистий захід з нагоди святкування Дня Соборності України "Соборна мати Україна - одна на всіх як оберіг" та 74 річниці утворення Закарпатської області у складі України.
Відтак у залі зібрались представники  районної та міської влади, працівники установ, організацій міста та  району, держслужбовці, учнівська молодь Тячева. 
Зокрема участь у зібранні взяли: в.о.голови Тячівської райдержадміністрації Михайло Полажинець та заступник голови Олександр Погар, в.о.голови районної ради Ігор Грабарь, керуюча справами (секретар) виконкому Тячівської міської ради Ольга Решетар, директор Тячівського центру зайнятості Василь Кушілко, начальник Тячівського міжрайонного відділу УСБУ в Закарпатській області Ярослав Пилип, керівник Тячівської місцевої прокуратури Іван Швед, начальник Тячівського відділу поліції Василь Шимон та ін.
Розпочалося дійство звучанням Державного Гімну України, після чого представники від державної адміністрації, районної та міської рад здійснили  покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка. 
Ведучі свята Діана Шпілка й Рената Риго розповіли про важливі передумови та процес державотворення із сторінок історії, про що також було показано в коротких відеофільмах на екрані. 
Відтак було наголошено про споконвічне прагнення українців до об'єднання в єдину соборну, незалежну державу.  Тож здійснилася  віковічна   мрія,  якою  жив,   і  за  яку   боровся на багатостраждальний   народ.  
У  новітній   історії  нашої  держави   ця  подія  посідає   особливе місце,  адже  вона   стала  першим  виявом   становлення  сучасної  української   нації,  її прагнення  єдності.
Не дивлячись на культурні та ментальні відмінності між українцями Сходу й Заходу, які існували завжди, наші співвітчизники прагли єдності і Акт возз’єднання УНР та ЗУНР – історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ, протиставити українців один одному.
Перед присутніми із концертною програмою виступили творчі колективи  та молоді виконавці району. А саме: вокальний ансамбль викладачів Нересницької дитячої школи мистецтв, вихованці Центру дитячої та юнацької творчості (керівник Марина Берец), солістка будинку культури с. Нересниця Євгенія Олашин, солістки будинку культури с.Ганичі: Даяна Фера і Дарина Мадярій,  танцювальний колектив будинку культури с. Руське Поле ( керівник Світлана Орос).
Також бажаючі мали змогу переглянути підбірку тематичної літератури, яку підготували працівники районної бібліотеки. 
На завершення заходу ведучі продекламували патріотичні вірші та прозвучав Гімн України.   
"Єднаймося, браття, Захід зі Сходом,  
Бо ми є велика етнічна родина.  
Відчуймо себе ми єдиним Народом, 
Бо Доля одна в нас, одна Україна!" 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації