Година державності відбулася в Солотвинській ЗОШ І-ІІІст. №1 (фото)

«Соборну славу вознесімо, соборну волю бережімо!» під такою назвою була проведена година державності в Солотвинській ЗОШ І-ІІІст. №1, до якої долучилася і селищна бібліотека.
Присутнім було проведено короткий екскурс в історію свята. Учні школи виступили з літературно-музичною композицією.
На завершення заходу присутні заспівали Гімн України, взявшись за руки, створили Ланцюг Єдності до дня Соборності України.
Перше масштабне відзначення свята Соборності в Карпатській Україні, відбулося 22 січня 1939 року в місті Хусті. Це найбільша за 20 років перебування краю у складі Чехословаччини демонстрація українців. Для участі в ній до столиці Карпатської України з’їхалися понад 30 тисяч осіб.
Закарпатці нагадують про волю українців, висловлену на з’їзді Всенародних зборів у Хусті 21 січня 1919 року про приєднання Закарпаття до Української Народної Республіки зі столицею в Києві. День Соборності України почали відзначати на державному рівні з 1999 року, коли був підписаний відповідний Указ Президента України.
В Солотвинській бібліотеці-філії №9 було розгорнуто експрес-виставку: «Соборна мати Україна, одна на всіх, як оберіг», яка пропонує замислитись над історією нашої країни, сьогоденням та майбутнім українського народу. Адже сила держави в єдності!
«Соборну славу вознесімо, соборну волю бережімо!»

«Соборну славу вознесімо, соборну волю бережімо!»

«Соборну славу вознесімо, соборну волю бережімо!»

«Соборну славу вознесімо, соборну волю бережімо!»