Устьчорнянець, що проживає у Китаї, розповів про карантин у місті Шеньчжень (ФОТО)

Устьчорнянець Алекс Кост, який тривалий час працює та проживає у Китаї, розповів нашому виданню про ситуацію у місті Шеньчжень з коронавірусом та про свої враження від побаченого.
Через спалах нового коронавірусу у Піднебесній багато міст закрито на карантин. Серед них і дванадцятимільйонне місто Шеньчжень, де наразі проживає танцюрист та шоумен, наш земляк Алекс Кост.

Як зазначає Алекс, з 25 січня у Шеньчжені закрито більшість соціальних установ. Частина компаній перейшли на роботу у домашньому режимі, тобто працюють через Інтернет. А ось  аптеки, магазини, лікарні та, навіть, деякі кафе та ресторани продовжують працювати.  Більшість мешканців міста перечікують епідемію вдома, вони лише ненадовго виходять у магазини за  продуктами харчування. Кожен перехожий задля своєї безпеки та безпеки інших  має носити маску. До речі, у тамтешніх аптеках одній особі видають тільки по одній коропці масок, також їх можна замовити через Інтернет.

Загалом же, ситуація у місті під контролем тамтешньої влади, вулиці постійно дезінфікують.

Алекс розповідає, що вся інформація про кількість хворих на коронавірус у Шеньчжені, зокрема, та на території всього Китаю можна довідатись з відкритих джерел через Інтернет та  з додатків на телефоні. Саме з цих джерел Алекс дізнався, що у його місті також виявлено вірус, яким захворіло кілька людей  на території близько 150 житлових комплексів. А ось про те, чи фіксувались смертельні випадки у Шеньчжені, чоловіку не відомо.

Устьчорнянець запевняє, що ситуація з коронавірусом у місцевих жителів особливого занепокоєння не викликає.  Та і сам Алекс доволі спокійно все це сприймає. І хоч більшість друзів Олексія наразі за межами Піднебесної, оскільки у період новорічно-різдвяних свят виїхали в Україну та Росію,  сам же  виїжджати з Китаю не має наміру. Однією з причин є те, що наразі чоловік виготовляє робочу візу.

Та і за інших обставин з Китаю не виїжджав би. Попри те, що знаходжусь у епіцентрі епідемії, тут безпечніше, ніж у будь-якій іншій країні. Адже тутешня медицина працює над тим, аби подолати вірус. І тут знають як допомогти хворому та робитимуть все можливе, аби врятувати життя, - зазначає Алекс.
Чоловік переконаний, що за кілька тижнів ситуація з вірусом стабілізується і життя у мегаполісі знову йтиме своїм шаленим ритмом. А тим часом він насолоджується відпочинком.  

Алекс поділився з нашими читачами деякими світлинами з малолюдного мегаполісу.













Л.БІЛАК для Tyachiv.com.ua