У Бедевлі люди перекрили дорогу: вимагають включити Бедевлянську ОТГ до Перспективного плану (ФОТО, ВІДЕО)

У селі Бедевля перекрили автошлях Мукачево-Рогатин неподалік залізничного переїзду.  По обидва боки автотраси утворилися затори.
Люди бастують через те що Бедевлянську громаду примусово хочуть приєднати до Тересвянської ОТГ. Це вже третє перекриття за 2 місяці.

Протестувальникм пропускають водіїв та пасажирів, які прямують до лікарні.
Вимоги мітингувальників: включити Бедевлянську ОТГ до Проекту перспективного плану формування об’єднаних територіальних громад Закарпатської області.
Жителі Бедевлі та Біловарців у вересні минулого року ухвалили відповідні рішення про добровільне об’єднання в Бедевлянську сільську територіальну громаду з центром у селі Бедевля, подано схвалені проекти рішень про добровільне об’єднання територіальних громад до Закарпатської обласної адміністрації для надання висновку щодо його відповідності Конституції та Законам України.
А вже у жовтні Закарпатською обласною адміністрацією було надано позитивний висновок щодо об’єднання територіальних громад с. Бедевлянської та Біловарської сільських рад та направлено до Центральної виборчої комісії подання про проведення перших виборів в Бедевлянській об’єднаній громаді.


Однак Бедевлянська ОТГ так і не була включена до Перспективного плану формування громад Закарпатської області. Громада обурена пасивною позицією Закарпатської ОДА.



Та готова повторювати акції протесту, допоки їх думку не почують. Більше дивіться у випуску новин на “Першому кабельному”.