Введення надзвичайної ситуації – у Тячівській РДА відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС (протокол)

Сьогодні, 26.03.2020 р відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС, яке провів в.о.голови РДА Михайло Полажинець за участі заступника голови райради Ігоря Грабаря та інших членів комісії.
Насамперед присутні розглянули питання щодо ситуації, яка склалася на території району у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби 2019 (COVID-2019).
Відтак було наголошено, що станом на 16.00 на території Тячівського району не зафіксовано жодного випадку підозри на COVID-19.
В той же час в Україні зафіксовано 113 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 5 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. 
Керуючись відповідними урядовими документами та рішенням Регіональної комісії питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 26 березня 2020 року №3  на території району введено режим надзвичайної ситуації. 
Зокрема буде  продовжено до 24 квітня 2020 р всі карантинні обмеження на території Тячівського району, прийняті комісією із терміном до 3 квітня 2020 року, за винятком роботи спеціалізованих магазинів (відділень, торгових точок) із торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами і агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв'язку, за умови одночасного перебування у приміщенні відвідувачів (споживачів) із розрахунку один відвідувач на 10 м2 площі торгівельного (операційного) залу, дотримання ними дистанції між ними не менш як 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок, забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту та також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.
Також,   починаючи із 00.00 год. 27 березня 2020 року до 24 квітня 2020 року  на території Тячівського району введено  наступні обмежувальні заходи.
Зокрема буде призупинено роботу всіх ринків, за винятком великих продуктових оптових ринків, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів. Це стосується і відділень для приготування та прийому їжі, кави, інших напоїв, розміщених на АЗС. 
Також буде введено в дію плани реагування на медико-біологічні надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків за участі спеціалізованих служб району. 
Вставляється особливий контроль  за дотриманням особами, які підписали зобов’язання про самоізоляцію при перетині державного кордону та суб’єктами господарювання карантинних обмежень.
А також обмеження пересування громадян як пішки, так і власним автотранспортом всередині населених пунктів (крім медичних, продуктових, соціальних та життєвоважливих мереж).
Керівники суб’єктів  господарювання нестимуть персональну відповідальність за невиконання цього рішення згідно з чинним законодавством України.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації