Офіційно: в Тячівському районі два лабораторно підтверджені випадки COVID-19

Сьогодні 03.04.2020 в Тячівській РДА відбулося позачергове засідання оперативного штабу із запобігання та протидії  поширенню коронавірусу COVID-19   на території району.
Провів засідання   в.о.голови РДА Михайло Полажинець за участі голови районної ради Василя Каганця, заступника Ігоря Грабаря, міського голови Івана Ковача, начальника Тячівського відділу поліції Василя Шимона та ін.
Відтак присутні обговорили ситуацію щодо коронавірусу, яка на даний час склалася в районі. 
Було повідомлено, що відібрані біологічні матеріали для вірусологічного дослідження та надіслані до вірусологічної лабораторії ДУ „Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України” у двох пацієнтів інфекційного відділення Тячівської РЛ  дали позитивний результат на COVID-19. 
В той же час попередньо зроблені екс-тести у лікарні були негативними. Відомо, що пацієнти з села Нижня Апша та Вільхівці контактували з особами, які нещодавно повернулись з Італії  та Росії. 
Стан їх наразі оцінюється як середньої тяжкості, вирішується питання про перевезення для подальшого лікування в обласну інфекційну лікарню. 
Також  встановлюється коло контактних осіб, які будуть направлені, згідно протоколів на самоізоляцію або ж обсервацію з проведенням тестуванням на COVID-19. 
Також будуть проведені всі необхідні протиепідеміологічні заходи та  заходи профілактики щодо непоширення коронавірусної інфекції, згідно визначених протоколів.  
Вчергове закликаємо мешканців Тячівщини бути свідомими та відповідальними, неухильно дотримуватися карантинних заходів, самоізоляції, зберігати спокій та стежити за власним здоров’ям, не виходити без нагальної потреби на вулицю та у громадські місця.
Бережімо себе і будьмо здорові!    
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації