Питання створення відділення екстреної (невідкладної) допомоги в Тячівській райлікарні обговорено на нараді

Сьогодні 24.06.2020 р голова Тячівської райдержадміністрації Тімур Аверін взяв участь у нараді щодо створення в Тячівській райлікарні відділення екстреної (невідкладної) допомоги та ситуації, яка склалася з центром "Гемо Медика".
Серед учасників зібрання, яке провів голова райради Василь Каганець, були присутні: заступник голови ради Ігор Грабарь, начальник відділу управління майном районної ради Ганна Габорець, директор ТОВ «НВП «Медінжсервіс»  Віра Махнюк, директор КНП «Тячівська районна лікарня» Федір Яринич.      
Приїхали також спеціалісти Закарпатської ОДА:  начальник відділу капітального будівництва Богдан Вайнагій та інженер з технічного нагляду Михайло Корнаухов. 
Були запрошені представники центру «Гемо Медика», яке на жаль( і це не вперше! ) не з’явилися на зустріч. 
Відтак як було проінформовано,  на даний час компромісу з центром «Гемо Медика» поки що не досягнуто. 
Конфліктна ситуація виникла через орендовані приміщення  на території районної лікарні, які «Гемо Медика» займає з 2013 року. 
Суть у тому, що нещодавно районна лікарня отримала статус опорної і має відкрити відділення екстреної (невідкладної) допомоги. 
Таких відділень заплановано по всій Україні лише 212  і Тячівська лікарня потрапила у список щасливчиків, щоб покращити матеріально-технічний стан закладу. 
Тут буде сучасне відділення європейського взірця, для функціонування якого держава вкладає мільйонні інвестиції. 
Така собі «міні - лікарня в лікарні», де при поступленні пацієнт зможе пройти повне обстеження та функціональну діагностику із застосуванням високотехнологічного обладнання, яке теж закуповує держава. 
А для того щоб його розмістити,  лікарня має підготувати приміщення на першому поверсі, відповідно визначених норм. 
На жаль, такої площі заклад немає, оскільки частину займає приватний центр «Гемо-Медика». 
З березня місяця тривають перемовини з представниками центру щодо вирішення даної ситуації. 
Їм було запропоновано декілька варіантів для переселення на території лікарні та в м.Тячів, однак на жодний вони не погоджуються. 
В той же час завершуються тендерна процедура і лікарні потрібно негайно приступати до реконструкції приміщень ( в тому числі й акушерсько-гінекологічного)  під нове відділення. 
Іншого варіанту як повернути лікарні орендовану  площу  центром   «Гемо-Медика» немає.  
Інакше нове відділення лікарні  може опинитися під знаком питання. 
А  не буде відділення – не буде опорної лікарні і населення Тячівщини втратить шанс отримувати сучасні медичні послуги.   
З огляду на теперішню ситуацію і неможливість домовитись, стає зрозумілим, що «Гемо-Медика» затягує час та не прагне конкурента. 
Однак в жодному разі не можна допустити, щоб приватні інтереси стали на заваді реалізації державної програми, яка проходить під патронатом президента В.Зеленського.   
В цьому були одностайні всі учасники сьогоднішньої зустрічі.  
Позиція керівництва і   районної,  і обласної  влади -   домогтися створення відділення екстреної (невідкладної) допомоги в Тячівській райлікарні. 
 Пресслужба Тячівської райдержадміністрації