Державного реєстратора Тячівщини судитимуть за зловживання службовим становищем

Слідчі управління, спільно з працівниками відділу протидії кіберзлочинам, під процесуальним керівництвом прокуратури у Закарпатській області завершили досудове розслідування справи щодо незаконних дій державного кадастрового реєстратора управління Держгеокадастру на Тячівщині.
У ході розслідування справи працівники відділу протидії кіберзлочинам викрили жінку-посадовця, яка незаконно змінила інформацію, котра обробляється в єдиній державній геоінформаційній системі, тобто Державному земельному кадастрі. В подальшому, держслужбовець незаконно змінила реєстрацію права власності на земельну ділянку за іншою мешканкою області, присвоївши їй новий кадастровий номер. Внаслідок протиправних дій посадовця, земельна ділянка, площею 1 га, була передана у приватну власність для ведення особистого селянського господарства.
Своїми протиправними діями державний кадастровий реєстратор спричинила тяжкі наслідки інтересам держави на суму у понад 1 мільйон гривень.
Наразі ділянку повернуто у власність держави, чим відшкодовано збитки, нанесені в результаті скоєння злочину.
Вчора, 7 липня, справу з обвинувальним актом, яка розслідується за.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється на ком`ютерах, автоматизованих системах) Кримінального кодексу України слідчі поліції Закарпаття, за погодженням з процесуальним прокурором Закарпатської області, скерували до суду. Службовцю за вказаними статтями може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до шести років, повідомляють у відділі комунікації поліції Закарпатської області.