Яких правил повинні дотримуватися школярі в умовах пандемії (ВІДЕО)

Про те, як себе поводити учням у школах в нових епідемічних умовах розповіли в МОЗ та в Закарпатському обласному центрі громадського здоров’я.
Очільник міністерства наголосив, що 1 вересня навчальний процес почнеться в усіх регіонах, окрім адміністративно-територіальних одиниць з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки. Зазначимо, що наразі на Закарпатті немає району з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки.
Відтак, всі закарпатські школярі 1 вересня підуть до школи, проте діткам треба буде дотримуватися певних правил: дезінфікувати руки, дотримуватися дистанції, на перервах носити маски, а на уроках маску можна зняти.
Також, для учнів 1-4 класів пересування у закладах освіти буде дозволятися без використання маски та распіратора. А вчителів на роботу допускатимуть тільки після проведення відповідної термометрії.
Дозатори та антисептики повинні знаходитися у закладі тільки на вході, в подальшому рекомендується ретельно мити руки після кожного уроку.
Харчування у школах має бути організовано так, щоб дотримуватися відстані 1,5 м між столами та 1 м між дітьми. Забороняється використання формату “шведський стіл”.
В регіонах, що відносяться до помаранчевого рівня епідеміологічної небезпеки, педагогам в процесі викладання навчальної дисципліни рекомендовано використовувати захисні щитки.
У разі виявлення симптомів захворювання у дитини під час занять на неї треба надіти маску, відвести в окреме приміщення та повідомити батьків. Після цього вони мають звернутися до сімейного лікаря, який забезпечить приїзд бригади «швидкої», якщо цього потребує стан дитини.
Рішення про ізоляцію контактних з хворим осіб прийматиме лікар-епідеміолог після підтвердження випадку COVID-19.