Місцеві вибори – 2020 – це наступний етап змін

Місцеві вибори – це сотні різних передвиборчих кампаній одночасно. Кожне місто, кожна область, кожна громада – мають щось своє у проблематиці виборів. Тому й стільки місцевих політичних проектів, що претендуватимуть на результат не по країні загалом, а в конкретних місцях. Отже, говорити про те, що якась одна політична сила переможе – некоректно. Скоріше так - переможуть, або старі корупціонери у нових та старих обгортках, або нова влада з іншими, новими поглядами та стилем роботи.  - «Слуги народу» сьогодні немає у місцевих радах взагалі. Ми вперше беремо участь у виборах до місцевих рад, і наша амбіція полягає в тому, щоб за результатами виборів ми увійшли до управління на місцевому рівні настільки, наскільки це нам дозволять наші виборці, наш народ, каже керівник виборчого штабу ПП «Слуга народу» в Закарпатті Михайло Лаба, - Дороги та подібні питання, з якими до нас народних депутатів часто звертаються люди, це відповідальність місцевої влади. Саме для цього і потрібні місцеві вибори. Саме тому, вони такі важливі для наступних змін. Тому, зараз від людей залежить, кого оберуть до місцевих рад - старих корупціонерів, чи нову владу. 
   Підходи до передвиборчої боротьби на місцевих виборах можуть бути різними, але у керівному складі «Слуги народу» в Закарпатті переконані, надважливо усім розуміти - ці вибори наступний етап змін. Тому, деякі політичні сили йдуть на вибори з проблематикою місцевого рівня – показуючи, що конкретно планують зробити на рівні громади, міста, області, а інші  - працюють так, ніби це репетиція національної кампанії на виборах до Верховної Ради. Щоправда, це лише певна технологія чи маніпуляція. 
- Зараз у нас є шанс побудувати правильну вертикаль влади: президент, більшість у парламенті, губернатор, мер і місцеві ради та ОТГ. Таке може  статися вперше. Ми вже приймаємо важливі закони і почали зміни і далі будемо працювати, як би старі політики не чинили нам супротив. Але, для того, щоб дію законів, які ми приймаємо відчули люди, потрібен час на їх впровадження  – а це декілька місяців, в окремих випадках – навіть рік. Утім, я точно знаю, що нами керує виключно надія на краще майбутнє Закарпаття і тому, ми продовжуємо працювати, продовжуємо зміни,- каже, народний депутат України Ігор Кривошеєв, - Коли нас запитують, чому ми висуваємо кандидатами і тих, хто вже був у політиці, навіть, у інших партіях? Все просто, у виборах у 2019 році ми вже виконали основну задачу – оновили політику на національному рівні. Але, у місцевої влади інша функція і для цього потрібні люди – які реально знають, що відбувається на їхній території, мають біографію та історію - певний досвід, про який знають мешканці. Наші кандидати – це люди, які не мають за собою темної історії, але мають можливість повноцінно реалізовувати інтереси своїх виборців, де балотуються. Це досвідчені і професійні люди, які готові брати на себе відповідальність за наступний етап змін, і головне, людей.