Василь Марина, кандидат в депутати Закарпатської облради: "Наша ціль - ефективний розвиток громад та району"

Василь Марина кандидат в депутати від "Слуги Народу" в обласну раду, і в Солотвинську селищну громаду. В територіальному списку кандидатів у депутати Закарпатської обласної ради йде під №6. 
Вік - 33 роки. Народився в с.Нижня Апша Тячівського району. Закінчив місцеву школу. Має дві вищі освіти: економіст-міжнародник, правник.  Відповідний рівень знань отримав в Ужгородському національному університеті та Карпатському університеті ім.Августина Волошина. З 2009 року працював економістом в Українській алергологічній лікарні МОЗ України, що в смт Солотвино. З 2009 по 2010 - головний  спеціаліст управління економічних зв'язків Тячівської райдержадміністрації.
Ми поспілкувалися з молодим кандидатом про його учать у  виборах, політичні симпатії місцевих виборців, найболючіші проблеми  сіл та найближчі перспективи громади.
- Як і чому прийняли рішення йти на місцеві вибори?
- Це було зважене рішення. Вірю у себе, свої сили і розумію, що наш край ніхто крім нас самих не змінить, бо лише ми, місцеві жителі, знаємо усі наші головні "болі" й те чого ми хочемо.  Мета - спробувати себе в депутатській діяльності, щоб ефективніше представляти інтереси мешканців округу на обласному рівні, а також взяти участь у вирішенні  важливих для громади питань на місцях. Багато чого зроблено, але потрібно рухатись вперед,  аби розвивати громаду і робити все для того, щоб Тячівський район був у числі найкращих на Закарпатті.
- Коли проходять реформи цікаво знати, які реальні зміни вони принесуть. Що очікувати мешканцям від об'єднання населених пунктів в Солотвинську громаду?
-  Змін на краще. У будь - якому випадку можливості об'єднаних громад набагато більші, ніж були в сільських радах раніше, але і відповідальність, зрозуміло, зросла. Громада дійсно велика й вирішувати доведеться чимало проблем. Багато чого залежить як від влади, так від готовності громади брати відповідальність на місцевому рівні.
- У чому громада потребує розвиток і підтримку?
- Як я вже казав, проблем чимало. Одна з них - дороги. Зокрема, відсутнє якісне дорожнє покриття між селами Середнє Водяне та Нижня Апша, немає дороги до озер у Солотвині. Що стосується підтримки, цього потребує Українська алергологічна лікарня МОЗ України, щоб вивести її на новий рівень і внаслідок цього - підвищити якість надання медичних послуг. Варто приділити увагу  питанню усунення екологічної небезпеки в Солотвині, збереження солоних озер, відновлення лікування у соляних шахтах і видобутку солі. 
- Як думаєте вирішувати насушні проблеми жителів?
- Поступово. Почнемо з доріг. Адже успіх громади, це, перш за все, - спільна діяльність влади, бізнесу та жителів громади задля покращення економічного клімату і підвищення якості життя.
- Як збираєтесь наповнювати бюджет громади?
 - В основному - це дохід від туризму. У нас є туристичні бази в Солотвині, курортні басейни в Нижній Апші, Білій Церкві. Суттєвим у бюджет територіальної громади буде вклад митниці, що в смт Солотвино, у планах  - відкриття ще одного митного пункту в Білій Церкві.
- Якою  бачите вашу громаду у найближчому майбутньому?
- Однією з найбагатших в області. Звісно,  благоустроєною, з розвинутою інфраструктурою та соціальною сферою,  економічно стабільною. Дуже хочеться, щоб мої земляки перестали виїжджати за кордон, а мали достатній заробіток вдома. І щоб усі були здорові та  щасливі! 
- Які наразі політичні симпатії домінують у вашому регіоні?
 - В основному більшість симпатизує пропрезидентській партії "Слуга Народу".
- Як розцінюєте свої шанси щодо перемоги?
- Хороші, навіть дуже. 
- Щиро бажаємо перемоги на виборах та реалізації всіх намічених планів!