Василь Мігалко: "Знаю, як зробити Солотвинську громаду спроможною, а життя людей - комфортним!"

Народився 1972 році в с.Нижня Апша, Одружений, має двоє дітей. 25 років -приватний підприємець.Про учать у виборах, проблеми і перспективи Солотвинської громади та вектор втілення планів говоримо з Василем Мігалкою - кандидатом на посаду голови ОТГ.
Чому вирішили претендувати на посаду голови громади?
- Прийняв рішення з обґрунтованих причин. Найперше- це підтримка і віра в мене земляків. А це про щось та й говорить! Я чітко знаю, що можу зробити для громади і як досягти результату. Залишається - діяти! Моя мета - побудова сильної, самодостатньої громади. Я знаю, як зробити Солотвинську громаду спроможною, маю перспективний план і намагатимуся якнайшвидше його реалізувати.
Чому йдете від "Слуги Народу"?
- Іншого шляху, як йти від провладної партії, щоб реально щось змінювати в суспільстві, громаді на краще, не бачу. Мої опоненти часто запитують: чи все влаштовує мене в партії "Слуга Народу"? Скажу відверто, щоб на 100 відсотків - не все, але багато чого! Сьогодні ми бачимо позитивну динаміку змін в країні. Бачимо реальні зміни, які відбувають в Тячівському районі. Рекордна кількість будування автошляхів, реалізація проектів соціальної і спортивної інфраструктури у рамках програми "Велике будівництво" - все це стимулює рухатися вперед і саме з цією командою. Тим більше, при таких серйозних проблемних питаннях, які має наша ОТГ.
Що маєте на увазі?
- Солотвинська громада - одна з найбільших громад у Тячівському районі. І одна з тих громад, котра має важливі невирішені питання державного рівня - Солотвинський солерудник, обласного - будівництво очисних споруд. Як реалізувати такі масштабні проєкти? Звідки брати на це кошти? Новостворена ОТГ аж ніяк не справиться з цими проблемами самостійно. Відповідь одна - місцева влада має вирішувати ці проблеми спільно з центральною і обласною. Стосовно цих питань мав розмову з губернатором області Олексієм Петровим та депутатом Верховної Ради Михайлом Лабою. Вони запевнили, що політична партія "Слуга Народу" сприятиме наданню підтримки і допомоги у реалізації цих важливих проектів. Впевнений, з підтримкою команди провладної партії та мешканців громади ми можемо досягти хороших результатів.
Які ще проблеми потребують розв'язання?
- Як і кожній ОТГ, нам потрібні дороги, садочки, амбулаторії. На сьогодні населені пункти громади газифіковані лише на 15-20 відсотків. Є проблеми екологічного характеру, Середнє Водяне буквально "тоне" в смітті. Відсутнє транспортне сполучення між населеними пунктами Середнє Водяне та Нижня Апша тощо.
Як плануєте наповнювати місцевий бюджет?
- Туристична індустрія може стати вагомим джерелом наповнення бюджету. У першу чергу розраховуємо на інвесторів, яких залучатимемо до розбудови ОТГ. Щоб громада була впізнаваною, вона має мати власний бренд унікальності. І у нас він є! Це величезний плюс і одна з причин продовжувати розвивати туризм. Тому ми повинні всі сили скерувати на відродження економічного і рекреаційного потенціалу Солотвина. А звідси і нові робочі місця, і надходження в бюджет, і популяризація громади.
Що скажете про своїх конкурентів?
- Це мої друзі, досить порядні люди. Показали себе на рівні керівників, управлінців. Люди вони хороші, але треба визнати, організатори з них слабі.
У вас є бізнес. Чому бізнесмен вирішив стати управлінцем?
- Зізнаюсь чесно, ще п'ять років тому навіть не думав про це. Чому? Бо розвивав власний бізнес і працював заради добробуту дітей. Зараз мені 48 років. У мене є кому продовжувати започатковану мною справу і є можливість бути корисним громаді. Власне, мій основний бізнес був пов'язаний з мешканцями ОТГ, які упродовж 20 років допомагали мені збагачуватись матеріально. Тепер настав мій час. Я маю можливість віддячити їм за це, дбаючи про добробут та розвиток громади.
Рідні поділяють Ваш намір очолити громаду?
- Прекрасно розуміючи тягар, який ляже на мої плечі, в якихось моментах вони проти. Але розуміння того, що можна зробити щось корисне для людей бере над цим верх.
Чого очікуєте від виборів 25 жовтня?
- Позитивних змін. Щоб всі бажання, плани, напрацювання ми втілювали на благо громади. Щоб жили і розвивалися в сучасному европейському населеному пункті.