Солотвинська ОТГ отримає новий дитячий садочок, амбулаторію та спортивний майданчик (ФОТО)

Завдяки реалізації державної програми "Велике будівництво" та проектів ДфРР у спільному співфінансуванні з місцевими бюджетами покращується стан інфраструктури населених пунктів Тячівського району. 
Що суттєво вплине на подальший розвиток громад, які утворюються процесі децентралізації. Про що заявляє голова Тячівської райдержадміністрації Тімур Аверін. 
Так, зокрема в Солотвинській ОТГ, до складу якої увійдуть  Солотвинська, Білоцерківська, Глибокопотіцька, Нижньоапшанська,  Середньоводянська, Топчинська сільські ради, готові до здачі в експлуатацію ряд об'єктів. 
Дитячий садочок  у селі  Нижня Апша збудований у рамках програми  «Велике будівництво», яке здійснюється під патронатом Президента України Володимира Зеленського,  відповідає найвищим вимогам щодо потреб дитини та її розвитку. 
У повному обсязі виконано весь об’єм запланованих робіт всередині приміщення і назовні, проведено благоустрій території, закуплено і завезено меблі та обладнання для харчоблоку,  необхідний інвентар. 
ДНЗ розрахований на 100 місць, загальна кошторисна вартість об’єкту складає 23410, 153 тис. грн.
Поруч з дитячим садочком збудовано новий  спортивний майданчик зі штучними покриттям за кошти з місцевого бюджету та відділу освіти райдержадміністрації. 
 - У комплексі садочок і спортмайданчик в Нижній Апші - один з найкращих нових сучасних об'єктів споруджених за останні роки в Тячівському районі - наголошує голова РДА.
Ще один важливий об'єкт з'явився в смт Солотвино - адміністративному центрі майбутньої ОТГ. Амбулаторію загальної практики сімейної медицини в селищі збудовано за типовим типовим проектом Мінрегіонбуду. Кошторисна вартість – 8,57 млн. грн. Фінансування здійснено  за рахунок субвенції з державного бюджету на розвиток медицини у сільській місцевості та 10-відсоткової частки з місцевого бюджету. Амбулаторія буде оснащена необхідним обладнанням, меблями та  комп’ютерною технікою.
- Новозбудовані заклади будуть передані на баланс Солотвинської ОТГ і слугуватимуть громаді, - підкреслює голова РДА Тімур Аверін. 
І запевняє, що будівництво важливих об'єктів соціальної сфери на Тячівщині продовжуватиметься й надалі  - в умовах нового адміністративно-територіального устрою. 
Преслужба Тячівської райдержадміністрації