Мешканка Тячівського району народила четвірню - трьох хлопчиків та одну дівчинку - фото

Про це пише Віталій Глагола у своєму телеграм-каналі:
“У жінки на ім‘я Лариса вчора ввечері народилось три хлопчики і одна дівчинка. Вони з‘явились на світ завдяки кесарському розтину на 30-му тижні вагітності. Їх вага від 1260 до 1460 грам. Четвірня народилась на Закарпатті вперше. Наразі із дітками все добре, за ними доглядають лікарі, а мама відходить від пологів і підбирає імена для дітей. 20-річна мама Лариса сама із Тячівського району і останні 7 тижнів знаходилась в Ужгородському пологовому під наглядом персоналу медзакладу. Пологи приймала команда хірургів на чолі із акушер-гінекологом Русланом Федько.

«Унікальність цієї операції, що третій плід в цілому оплодневому міхурі був розвернутий із поперечного положення в сідничне передлежання і, аналогічно, народжений в цілому оплодневому міхурові – це ми робимо в Україні єдині. Досі таке ще ніхто не робив», – розповідає лікар Федько.
Як стверджуюють лікарі ужгородського пологового будинку кесарів розтин за авторською методикою Руслана Федько полягає в розродженні багатоплідної недоношеної вагітності в цілих навколоплідних оболонках, із непорушеною цілісністю навколоплідних вод. Це дозволяє народити діток «в сорочці», що практично унеможливлює травматизацію центральної нервової системи (мозку) діток та є максимально бережним та ощадливим по відношенню до тендітного «недошеного» організму діток. Під час цього кесарського розтину вдалось поєднати і іншу унікальну техніку «повільного кесарського» коли дітки народжуються без втручань хірурга максимально імітуючи природні пологи – самотужки, із проханням жінки «потужитись» дітки народжуються через операційну рану самотужки, як під час вагінальних, природніх пологів. Це є справжній вищий пілотаж та унікальна техніка на теренах Східної Європи.”