Четвірні, яку народила 20-річна Лариса Кушнір з села Калини., дали імена (ФОТО, ВІДЕО)

Олександр, Євген, Іван та Кароліна — так назвуть четвірню, яка народилася в Ужгородському пологовому. Про це розповіла мама дітей Лариса Кушнір.
діти — три хлопчики та дівчинка — народилися близько 11 вечора 4 січня. Їхня мама – 20 річна жителька села Калини Тячівського району.
Батьки породіллі та її чоловіка в новину про чотирьох онуків спочатку не повірили, — сказала молода мама. Жінка розповідає: здивовані були й вони з чоловіком. Стать всіх дітей точно дізналися на 20-му тижні вагітності.
"На 12-му тижні нам сказали, що буде точно двоє хлопчиків, третій – 50/50, дівчинка – теж так. А потім, на 20-му тижні, ми точно дізналися стать", — розповіла Лариса.
Зараз жінка почувається добре. В пологовому в Ужгороді вона перебувала 7 тижнів до народження дітей. Каже: живіт був дуже великий.
Пологи у жінки почалися вночі 4 січня, розповів директор Ужгородського пологового Олег Онопко. Жінці зробили кесарів розтин. За словами лікаря, вид операції, яку зробили породіллі, використовують лише в Ужгороді.
"Вилучення дитинки недоношеною в цілому навколоплідному міхурі, — пояснив Олег Онопко. — Це зменшує травматизм ляльки при народженні, травматизм нервової системи".
Понад десять людей брали участь в операції, розповів акушер-гінеколог Руслан Федько. За його словами, трьом дітям допомогли народитися лікарі.
"В нас на очах четверта дитина сама народилася в цілому навколоплідному міхуреві без будь-якої нашої допомоги, асистенції чи втручання. Були присутні хірург, двоє асистентів, анестезіолог, анестезист, операційна медсестра, санітарка, два дитячі реаніматологи і чотири акушерки", — сказав Руслан Федько.
Після народження дітей підключили до апаратів штучної вентиляції легень. Наступного дня двох новонароджених відключили від ШВЛ, але їхнє дихання продовжують підтримувати за допомогою техніки, розповів реаніматолог пологового Степан Богдан.
"Методика полягає в тому, що дитина дихає самостійно (її дихання відновлене), при цьому вдягаємо масочку на носик, через яку подається потік повітря під тиском. Це наступний етап після того, як дитинка знімається зі штучної вентиляції легень. Наступний етап – це безпосередньо зняття з апарата і самостійне дихання на своїх ресурсах", — сказав Степан Богдан.
Вага дітей від 1,260 кг до 1,460. Вони разом з мамою перебуватимуть у пологовому поки не наберуть вагу до двох кілограмів.