В Тячівській міській раді відбулася робоча нарада з питань надання соціальних послуг

Сьогодні, 18 січня 2021 року, в Тячівській міській раді відбулася робоча нарада з питань надання соціальних послуг.

Нараду вели керуюча справами (секретар) апарату виконкому Тячівської міської ради - Ольга РЕШЕТАР та начальник новоствореного відділу соціального захисту населення Тячівської міської ради - Тетяна РЕБАР.

Нарада відбулася за участю працівників старостатів (с.Руське Поле, с.Тячівка, с.Лази і Округла) та працівників ЦНАП Тячівської міської ради.

Учасники обговорювали зміни в розподілі повноважень центральних та місцевих органів влади, а також встановленої системи соціальних послуг та її учасників, етапи визначення потреб, планування, організації та фінансування соціальних послуг.
В Тячівській міській раді відбулася робоча нарада з питань надання соціальних послуг

В ході децентралізації повноваження з надання соціальних послуг населенню передають з центрального рівня на місцевий, тобто – територіальним громадам. З 1 січня 2020 року набула чинності нова редакція Закону України «Про соціальні послуги». Отже з початку 2020 року змінився.

Повноваження у сфері соціальних послуг передають громадам - максимально близько до отримувачів цих послуг. Такі повноваження визначаються новою редакцією Закону як власні повноваження громад. Щоб реалізувати їх, в Тячівській громаді створено відповідний структурний підрозділ (відділ соціального захисту) та визначено відповідальних працівників, які прийматимуть документи від населення безпосередньо у старостаті.

Кожна громада зобов’язана надавати базові соціальні послуги. Водночас, кожна соціальна послуга надаватиметься за відповідним соціальним стандартом, який затверджує Міністерство соціальної політики.