Ситуація щодо COVID-19 на Тячівщині: посилено контроль за дотриманням умов самоізоляції та карантину

У районі створено мобільні групи, які стежать за дотриманням самоізоляції та карантинних обмежень, пов'язаних із COVID-19. А також  перевіряють, як хворі на коронавірусну інфекцію та їх контактні особи виконують умови самоізоляції.
На жаль, нехтування цим правилам призводить до поширення небезпечної недуги. Заражається все більше і більше людей. З кожним днем кількість підтверджених випадків перевалює за десятки. А ще зовсім недавно їх були одиниці! 
Так за останню добу станом на сьогодні 04.03.2021 захворіло 88 осіб ( всього – 4016, померло - 93). Як повідомив головний лікар КНП «Тячівська районна лікарня» Федір Яринич на даний час в лікарні перебуває 178 ковідних хворих, з яких 109 – киснево- залежних, 9 -  в реанімації, 6 підключено до апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ), 1 пацієнт, мешканець Тячева 1943 р.н.,  зранку помер.  У лікарні залишилось всього-на-всього 1 вільне місце!
Вдумайтесь в ці цифри! 
Прикро констатувати, проте не всі мешканці району ще до кінця усвідомлюють всю небезпечність COVID-19 і наївно вважають, що « це мене не стосується».  Однак хвороба не вибирає. Вона може вразити будь-кого, будь-де і в будь-яку мить! На вулиці, у магазині, на банкеті…
І саме вчасно надягнута маска та  відмова від масових зібрань, дотримання карантинних вимог може врятувати здоров’я, а то й власне життя, узабезпечити від заражень рідних і близьких.  
Як бачимо, профілактичні заходи,  які систематично проводяться на території району, з метою недопущення поширення COVID-19, не дають бажаного результату. 
Тому,  створені мобільні групи здійснюють вибіркові рейди та накладають штрафи на порушників карантину. 
Керівництво Тячівської райдержадміністрації звертається до суб’єктів господарської діяльності різних форм власності, всіх мешканців району щодо виконання умов карантину та епідемічних норм  з метою запобігання поширенню на території району COVID-19. 
Всіх, хто перебуває на самоізоляції, дотримуватись обмежень  і не наражати на небезпеку інших, бути свідомими і не нехтувати засобами індивідуального захисту!

 Бережіть себе і будьте здорові! 
 Пресслужба Тячівської райдержадміністрації