На Тячівщині за шкоду довкіллю підприємство відшкодує понад 50 тис. грн

Розмір збитків, розрахований Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області, що заподіяні Дубівським виробничим управлінням житлово-комунального господарства внаслідок забруднення водного об’єкту наднормативними скидами забруднюючих речовин зі зворотними водами становить 52, 839 тис. грн.

За результатами планової перевірки держінспекторами було встановлено, що у суб’єкта господарювання відсутній дозвіл на спецводокористування та зафіксовано скид неочищених стічних вод у річку Тересва. Як наслідок, суб’єкту господарювання видано припис з вимогою усунути порушення, а посадову особу виробничого управління за порушення вимог природоохоронного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 59 КУпАП.
Під час позапланового заходу державного нагляду (контролю) встановлено, що вимоги припису не виконано, посадову особову суб’єкта господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.188-5 КУпАП. Дубівському ВУ ЖКГ в смт. Дубове Тячівського району пред’явлено претензію для добровільного відшкодування. У разі відмови підприємства добровільно сплатити зазначену шкоду Державна екологічна інспекція у Закарпатській області звертатиметься з позовом до суду про примусове стягнення завданих збитків.